Jo,
s obzirom na tvoje uvjerenje da braniš ljude i stranku kojoj pripadaju kaj je tvoje neprikosnoveno pravo, ali pri tome uvijek iznova koristiš samo dio istine, biti ću vrlo kratak i onda više ne nastavljam našu dosadašnju diskusiju u ovoj temi.
Mirovine:
- riječ je bila jel više štete za umirovljenike (sadašnje i buduće) uzrokovalo smanjenje mirovina većih od 5000 kn te ukidanje penalizacije za više kod prijevremenog odlaska u mirovinu s više od 41 g. radno staža i prijedloga da se iz mirovina izbaci dodatak od 27 %.
Osobe - kredit
- nije bitno koliko se političar okoristi. On, po meni, nema moralnog prava niti na jednu lipu.
Lex agrokor
- Grbin je govorio o promjeni stečajnog zakona i priznal je da postojeći nije dobar. Promjenama bi se okrenul redoslijed stečajnih redova. Barem sam ga ja tako shvatil kad je rekel da bi se radnici prvi namirili. Od njega, barem za ono kaj se kasnije realiziralo, još do sad nisam čul da je rekel nekaj kaj ne stoji. No, zato sam dosta put od njega čul da nekaj ne može tvrditi jer nema argumenata, iako bi takva tvrdnja njemu i stranci trenutno išla u prilog. Po meni, jedan od poštenijih političara. Možda griješim, vrijeme bu pokazalo.
Razmišljanja i strahovi:
- možda je tvoja posljednja rečenica točna. No to ne znamo, jer nije realizirano a možda je i bolje da nije. No, to ne znaći da nikad ne treba uvažiti i barem javno proanalizirati i ideje koje dolaze iz suparničkog tabora. Osim ako cilj nije isti.
Čovjek i magarac su zajedno pametniji nego čovjek sam.
Gle, o mirovinama ja prijedlog zakona čitala nisam, iz komentara sam shvtila da se radi i mirovinama koje će se isplačivati iz prvog i drugog stupa. Na to sam se referirala, ako je nešto drugo u pitanju - ne znam o čemu se radi i no coment.
O kakviom se dodatku od 27% radi? Jel o dodatku koji dobivaju oni koji nemaju dosta staža za minimalnu mirovinu pa im se na taj način doplačuje taj iznos?
I tu sam, kod te odradnice rezignirana, jer se i ja imam pravo buniti - dobila budem 18000 kuna za 38 godina radnoga staža, a moja znanica koja je prošle godine ušla u mirovinu sa 25 dobiva 1600. Meni će za 13 godina staža dati dvijesto kuna više nego ona dobiva. Da sustav je nepravedan i treba ga iznivelirati. Ja ne znam na koji način, ideja imam, a koliko su one provedive pojma nemam. Ne mogu suvislo niti o tome diskutirati.
Ja kada imam u ruci tisuću kuna imam tisuću načina kako ih mogu utrošiti. Kada ih moram potrošiti za nešto što košta dvije tisuće razbijam glavu šta ću i kako ću i ne vidim trenutno rješenje. Za neko buduće mogu raditi samo planove i njima se voditi do konačnog rješenja. I ne mogu si usput kupovati griotice.
Nema.
Ima li Pernar pravo ne plaćati tranvajsku kartu?
Nije isto?
Je. Kada o moralu govorimo.
O težini delikta nije isto.
O lažima namjernim, ciljano javno plasiranim isto.
O mrljama je isto. Mrlja je mrlja.
Pokaži mi sabornika koji nema mrlju.
Grbin je pravnik. On nije znao pravnu proceduru?
A ti mu vjeruj kolko ti drago naivni čovječe.
Lex agrokor
veli grbin, veliš, namiriti će se radnici.
Zašto? Nisu do sada dobili plaću?
Namiriti se moraju
proizvođači
To je lex agrokor omogućio.
Da onaj koji je proizveo i koji je uložio novac u proizvodnju i čija je cijelogodišnja ljetina bila na policama Konzuma ili u preradi Agrokorovih firmi, a nisu dobili niti lipe - dakle, za 12 mjeseci rada, i koji neće imati ako novac ne dobiju čime isfinancirati slijedeće ulaganje u proizvodnju dobiju isplačeno.
radnik ima izbor - naći novi posao nakon prve neisplate plaće, dobiti otkaz pa biti na burzi, firma otići nu stečaj pa godinu dana biti na burzi sa dvanaest sigurnih mjesečnih kakvih - takvih dohoodka.
Šta ima seljak proizvođač?
Premali smo i preneznani da prosuđujemo i o potezima vlade i o zakonima u koje nemamo uvid nego na temelju prenesenih informacija sudimo.
Ali meni je po defoltu odbojan svatko tko laže u cilju osobnog probitka, svatko tko pljuje umjesto iznošenja argumentirano prezentirnih razloga zašto nešto ne valja, i neda odmah i rješenje kako to zapravo treba biti. Zato saborske rasprave malo kada pratim, novinarske vijesti čitam sa velikom rezervom.
Uključim radije mozak i pokušavam stvari postaviti na mjesto.
Nećemo više na ovaj način razgovarati, ostanimo dobri znanci sa foruma, simpatični jedno drugom.