Da se razmemo, HDZ kao stranku ne volim iz razloga jer je to jedina kriminalno osuđivana stranka koja se za vrijeme svoje "vladavine" obnasajuci vlast ponasala kao kriminalna organizacija i koja je osuđena u najvecoj korupcijskoj aferi. Plenkovic kad je dosao, meni osobno, je bio stvarno jedna svjetla tocka u toj korumpiranoj stranci ali nazalost povijest i djelovanje te stranke se ponavlja i iz toga razloga ih nebrem smisliti.
Eto vidiš.
Veliš da si ga vidio kao svijetlu točku.
No, po tvojoj retorici on nije ispunio tvoja očekivanja.
Jesi li se zapitao zašto?
Razmisli, postavi se u ulogu gospodara na svome gospodarstvu - tvoj ga je otac prezadužio i takvog ostavio tebi. I sada tvoj sin očekuje od tebe da ti u godinu dana pozitivno posluješ. Znaš onu računicu - kada si trideset posto u minusu, pa slijedeće godine posluješ trideset posto u plusu - hoćeš li doći na nulu? Nećeš, biti ćeš još uvijek u minusu.
Nemoj očekivati od ove vlade čuda u tri dana. Takva se čuda ne događaju u reali.
Jo,
djeluješ mi kao da si potpala pod utjecaj političara pa iznosiš poluinformacije i na osnovu njih kritiziraš. Nadam se da to nije tvoje stvarno mišljenje nego samo bačena kost. Ako je kost, ja si uzimam za pravo da je malo oglođem. :icon_keel:
U pogledu mirovina ni kolega Dobrica nije iznio cijelu istinu, ali njega razumijem jer je samo repliciral na dio koji si ti iznijela.
Jesam socijaldemokrat po opredjeljenju, ali nisam obožavatelj niti član SDP-a i s mnogim njihovi odlukama se na slažem. Jakovina je bil jedan od lošijih, a vjerojatno i najlošiji ministar poljoprivrede.
No, promjenama u zakonu o mirovinama, na koji se pozivaš, nisu učinili ništa loše, čak naprotiv dobro. Barem po mojem mišljenju.
Smanjenjem mirovina zahvatili su samo one koji imaju mirovine više od 5000 kn, dakle nisu dirali one koji jedva preživljavaju. Omogućili su (ja iskoristio) odlazak u mirovinu sa 60 g. života bez penalizacije, ako imaš 41 g radnog staža. Nije li to pravedno? Možda bi moglo i pravednije, ali malo skromnosti ne škodi.
Trebalo bi se u mirovinskom sustavu još puno toga promijeniti, prvenstveno ukinuti povlaštene mirovine, ali nije tema pa je o mirovinama za sad dosta.
Da, dobro za tebe, dobro bude i za mene jer spadam u skupinu kaja će izbjeći nove uvjete umirovljenja - no, je li i pravedno?
Dobro nam je kada je dobro za nas, kada to pogađa nas, onda nam nije dobro.
Nemojmo biti licemjerni i priznajmo i ti i ja da smo krvavi ispod kože.
Ne, ja uvijek govorim šta mislim. Tako mislim.
Ti si stariji od mene i znaš kao i ja da se u životu i u poslu rade i dobri i loši potezi. Da su promašaji najčešće iz neznanja, ne iz nemara,( naravno, kriminal je izuzet iako i toga ima).
Eto vidiš, ja u Marića vjerujem, vjerujem i u Plenkoviča. Vjerujem u Tolušića. Da su u sdp - u, mostu, živom zidu,hns -u, materini, i da ih vidim ovako kako ih vidim - imali bi moj glas.
No, kao što sam rekla, vođenje države je kompleksan posao, treba kadar koji zna šta radi - možda nije u svemu dobar ili najbolji, ali je nabolje od onoga što trenutno imamo.
Velike stranke ga imaju, male ga nemaju.
Ne, ne vjerujem da se pogoduje lex agrkorom privatnom interesu. Razumijem zašto je potreban i zašto je morao biti donesen.
Ne znam hoće li završiti dobro, ali nadam se da hoće. Zbog svih nas.