Re: Pada vlada ( ??? ) vol2.
Johabice, evo ja im imam za spročitati par stvari koje nisu dobro napravili, prvi je normalno famozni lex agrokor koji je sve drugo samo ne dobar i efikasan zakon a vrijeme će vam to i dokazati. U svim uređenim modernim zemljama taj Ivica bi već bio u bajbukani ili barem oduzeta sva imovina i putovnica dok se ne namire dugovi. Štiteći njega, pokazali su srednji prst svima kojima je taj koncern dužan novac, tu dolazimo i do prijedloga zakona, koji će normalno biti izglasan, o smanjenju mirovina svima oko 30%, a poznato je da su mirovine ovako i onako sramotno male, pa porez na nekretnine, iako se želi to ukamuflirati kao zamjena za komunalnu naknadu a to taj zakon nije, ali sve u svemu kao i svaka vlada dosad sve će to pasti na teret malog čovjeka, tj, nas svih skupa.
Ne bi dušice.
A znaš zašto ne bi?
Jer Todorić ne odgovara po pitanju duga Agrokora svojom privatnom imovinom, nego temeljnim kapitalom i vrijednošću koncerna.
Tako kaže zakon.
U nijednoj uređenoj, pravnoj državi Todorići na taj način ne završavaju u zatvoru, pa tako neće niti u u Hrvatskoj.
No, ukoliko mu se dolkaže da je ta privatna imovina stečena iz kriminalnog poslovanja, onda hoće. No, za to treba vremena - pravni put kojim se to dokazuje ne ide preko noći.
Dokazi, trebaju dokazi.
Dokazi da je izvlačio dobit iz poslovanja koju nije ulagao u razvoj firme nego je za razvoj uzimao kredite koje nije imao namjere vraćati (ili je bio svijestan da neće moći) a profit iz tekućeg poslovanja kao jedini (zapravo 95% ) vlasnik spremao na svoj osobni račun. Treba dokazati namjeru.
Srce hoće jedno - pogotovo nas malih ljudi - ali pravni put veli drugačije.Ako se radi drugačije, na silu - lopov, ne samo da mu ostaje ukradeno, nego dobiva još i financijsku satsfakciju, odštetu.
Prijedlog smanjenja mirovina?
Koliko ja znam jedno smanjenje mirovina je provedeno 2013., u vrijeme vladavine SDP - a.
Ne sjećam se da je bilo nekih posebnih reakcija, protesta naroda na ulicama.
https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjE6Pyl19jTAhWGCMAKHSoQBUQQFgg7MAU&url=http%3A%2F%2Fnarodne-novine.nn.hr%2Fclanci%2Fsluzbeni%2F2013_12_157_3293.html&usg=AFQjCNGLnjNp791_F_msOc5FMqxlYEDYOw&sig2=GrJ4TBRk1b1Zmb30s6cywQ
Ali sam primjetila da je Maras, sdp - ovac veoma žučno spočitavao ministru Mariću da žele smanjiti mirovine i javno ga etiketirao epitetom "nesposoban" jer na taj način pokušava smanjiti državne rashode.
Pazi, nisam ja za smanjivanje mirovina, naravno, ja ću od slijedeće godine biti umirovljenica, no koje je to licemjerje - mi smo smanjili, i to je ok, drugačije nismo mogli prevladati neke dubioze, ali vi ste nesposobni jer ne možete prevladati neke dubioze pa želite smanjiti mirovine.
Eto, zato se meni gade i Maras, i Grbin i slični njemu, jer su ljigavi.
Porez na nekretnine je pravna stečevina EU integracije. Zakon, kojega se je država Hrvatska obavezala prihvatiti u trenutku dok je na fererenumu za ulazak u EU 50% i jedan glasač zaokružio da. I šta biste sada htjeli? U jenom trenutku reći - da prihvaćamo, a onda kada to "prihvaćam" dođe na naplatu reći - eh, ja to sada ne bih? Ne ide to tako.
I opet - nisam ja za porez na nekretnine, ali eb ga......potpisali ste umjesto mene pristanak da mi ga se nametne na referendumu protiv moje volje. I ja se sada moram pokoriti volji većine.
Ne smatram se nešto posebno pametnom zato što je moj glas bio "protiv", jer znam da imam osobnih i benefita i gubitaka kao građanin ove zemlje u toj integraciji, u trenutku zaokruživanja ja sam glasala srcem. Jer ne volim da mi se nameće nešto protiv moje volje, makar nešto od toga bilo za mene i dobro. Pametni tako ne rade. Pametni sagledaju cijelokupnu perspektivu i donesu odluku za njih povoljnu. Isključe srce, uključe mozak.