Re: Pada vlada ( ??? ) vol2.
Meni je to nespojivo, oksimoron, pošten čovjek da je u HDZ-u. Kako, nakon svega, privatizacije, crnih fondova, do sadašnje uzurpacije vlasti u saboru, kako?
I ti nekome spočitavaš nešto?
Politika, osobni život, postupanja u njima se vode prije svega na činjenicama i pravilima. Koja su definirana i kojih se treba pridržavati da bi sve moglo funkcionirati.
Jel zakon veli da kada nekoga otužuješ moraš dokazati inkrimen? Jel veli da je inkrimen dokazan tek sa pravomoćnom presudom? Ne indicijom, ne optužbom, ne prvostupanjskom presudom.
Zakon veli da
onaj koji optužuje i pokreće postupak mora imati većinu za smjenu. 75 nije većina . Fali jedan glas. Da je vlada pokrenula postupak, e, onda bi 75 bio poraz za vladu, i ministar bi morao otići. Tako kaže zakon.
U čemu je onda uzorpirna vlast?
Kada shvatiš neke činjenice i kada budeš u stanju sagledavati fakte i po njima razmišljati, voditi se u procjeni, onda možeš - ma ne, ne možeš niti onda pljuvati po nekome, možeš reći - da, lopov si, budala si - ako imaš temelja za to.
Neznaje te ne opravdava za lupetanje .
Hrvatska je ušla u integraciju.
Integracija, zajedništvo, podrazumjeva funkcioniranje po zajedničkim pravilima. Takvi kao ti spočitavaju isto tako što se vladajući vode njima i upravljaju državom po njima.
Zašto nisu rekli ne na referendumu kada se odlučivalo o ulasku u inegraciju? Svaki normalan čovjek je znao da će ulaskom nastati i obaveze koje neće biti po volji svima. A trebati će se voditi njima. I sada spočitavati onome koji je na vlasti - bilo tko - što ih poštuje, što po njima postupa - pa to se graniči sa zdravim razumom, debilnošću čak.
Fascinira me to koliko su ljudi uskovidni, koliko emocije i neznanje sprječavaju sagledavanje šireg konteksta, koliko su povodljivi i koliko su ponekada glupi.
Naravno, ne opravdavam loše poteze onih na vlasti koji su se mogli odigrati drugačije, ali mogu razumjeti loše koji su se morali povući jer u datom momentu drugog izbora nije bilo.
Tu se mi Koko razlikujemo - treba znati kada se može i ima opravdanja kritizirati, a kada postupak ima opravdanja.