• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

nesilice

Ante23

Aktivni član
Tu od
9 Lip 2018
Poruka
703
Ja sam isto jednog pilića neki dan pustio kod koka i nastao je teški metež, stari su 2 mjeseca.. a vide se preko žice i stvarno mi nije jasno kako se nisu u 20 dana privikli jedni na druge

Ante23

Aktivni član
Tu od
9 Lip 2018
Poruka
703
20962
Meni ovo izgleda kao krv zanima me jel to neki problem? Koke su inace normalne na pasi i vesele..

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Sad se buju malo pasle odvojeno, a kad bu stari kokot podletel pod nož, probali bumo ih pripojiti starima.

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,933
Ja sam svoje pripojil tak da su bili dva dana nabiti u jedan cosak i ni makac. Dva su mi krepala pa sam ih vratil nazaj. Ante , meni tp lici na jaje kad kokos tek prenese. Sve je u redu.

Ante23

Aktivni član
Tu od
9 Lip 2018
Poruka
703
Kako nesu vaše koke? Kod mene jučer 10 jaja (11 koka).. pokušavam staviti sliku ali ne ide

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Moje su pale na 14-15 dnevno iako je jučer bilo malo više nisam brojio ali je vizualno bilo malo više, valjda vrućina, kokoši ima 22 komada jer je jedna završila u loncu. Vidjeti ću pred večer koliko su danas dale pa javim. Inače prije ovih vručina bilo je od 15-20 dnevno.

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,933
Od osam koka koje su trenutacno u funkciji jucer ni jedno a danas jedno.

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,933
Ne dajem ni smjesu niti nikakve dodatke. Moje kokosi nemaju niti travu kad im ne nakosim jer su u ogradjenom prostoru.

ivanhecimovic

Aktivni član
Tu od
11 Ruj 2014
Poruka
688
Kod mene od 24 koje nesu 5-6 prosjek jucer 8, isto im ne dajem smjesu jer prodajemo jaja (sad slabije kad ih nema toliko) i nebi bilo u redu da prodajem „domaca” jaja a one jedu smjesu

Ante23

Aktivni član
Tu od
9 Lip 2018
Poruka
703
Ne znam sta mi se dogada, pilici dva ipo mjeseca sve ok svi normalno izgledaju, jedan krepa prosli tjedan, jedan danas

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Ja ostao bez dvije nesilice, lisica je bila prebrza. Sada su u žici i samo ih pred zalazak sunca pustim da se malo nauživaju trave.

Ante23

Aktivni član
Tu od
9 Lip 2018
Poruka
703
Nije im bilo ogradeno? Kako je dosla do njih? Zanima me koja bi bila optimalna starost pilića da se mogu spojiti sa kokama?

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Moje su u slobodnom uzgoju odnosno ima ih po cijelom selu, očito više tako nebu išlo bar dok je lisica živa. Ja sam mlade i stare kokoši spajao prvo preko žice da budu jedne uz druge ali svaka u svom kokošinjcu i nakon mjesec dana ih puštao na otvoreno da se druže i tada se počnu zbližavati, inače spajanje na naglo bude tučnjava danima i kokoši slabije jedu jer stare ne daju prići hrani tako da je najbolje imati dva kokošinjca u početku.

Ante23

Aktivni član
Tu od
9 Lip 2018
Poruka
703
Moje su u podijeljenom
Kokosinjcu.. vide se preko zice i to je super, vani kad su zajedno tu i tamo ih pocupaju i nema puno problema, ali kad udu u kokosinjac u dio od odraslih to je teski kaos.. navale na njih a one se stisnu u kut jer osjecaju da su nadrapale stare su skoro 3 mjeseca.. a leghorn mi zna nekad kod tih mladih biti u njihovom dijelu jer je divlji pa preleti i tamo ih ne dira..

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Prvo si je stari kokot porezal vrat na nožu, a onda su, u ograđenih oko 130 kvadrata, puštene stare i mlade zajedno (8 + 8 kom). Obično su grupirane, mlade posebno, a stare posebno. Tri put dnevno dobiju po litru šrota razdjeljeno na 5 mjesta i onda nastane problem. Stare okupiraju sva mjesta i ako hoću da mlade nekaj pojedu moram stražariti. Da bu problem veći i mlade imaju neku svoju hijerarhiju pa mala Harkica obično ostane prazne putanje (volje). Spavaju za sad još odvojeno, ali uskoro buju mlade prerasle prostor za spavanje pa bum ih moral spojiti. Po noći obično nema problema. Zato ih treba što kasnije zatvarati i ujutro ranom zorom puštati. Iz dosadašnjeg iskustva, nakon tjedan dana se sve polako normalizira, priviknu se jedne na druge.

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,933
Evo spojene danas

Prilozi

• 20190722_194339.jpg
    20190722_194339.jpg
    156 KB · Pregleda: 12
  • 20190722_194347.jpg
    20190722_194347.jpg
    150.1 KB · Pregleda: 12

ivanhecimovic

Aktivni član
Tu od
11 Ruj 2014
Poruka
688
Moje kokoši konstantno trgaju noge negdje i svako malo neka druga šepa vec sam lud,jednu sam moro zaklat jer joj je pukla kost sve je bilo plavo oko bocke i dobocke na kraju smo ju bacili, imaju hranu u izobilju,lojtrice sam ja slozio da se mogu penjat dok idu spavat,starog pijevca sam zaklo jer sam mislio da je on (mada nije bio pretezak oko 3 kg) ostala dva su sitnija jedan je hrvatica drugi polupatuljasti više ne znam šta im je jel ima neko neku ideju ?

Na vrh