MilanZetor
Iskusan lik
- Tu od
- 7 Lis 2011
- Poruka
- 6,311
Evo gledaj ovako.. To šta sam napisao 35l je bilo na 4 odvojene parcele i jako slab kukuruz, zato sam i išao brže. I ukupna površina možda 4 rali.Zoki..ccc.srami se. pa veli ovak.. zetor mu trosi oko 3 litre na sat..brzinom kojom bere 1 direkt ili 5 sporohodna, kak je i napisao 3-3,5 sata x 3 litre dolazis do tog da je potrosnja 10 litara na parcelama koje nisu duze od 350 metara...
Ako uzmem u obzir da ja berem konkretno parcelu od 1000 metara, znaci imam 3 ili 4 puta manje okretanja i prije sam gotov dolazis konacno do te moje potrosnje..uzevsi u obzir i novi motor sa 200 sati i noviju genereaciju motora za razliku traktora starog 25 godina..razlika eurodizel-plavac.. dodjes do te nevjetojatne znamenke.
E sad u mojim uvjetima gdje je odličan kukuruz, bere se 4 spora za ral treba toliko koliko si napisao i tu sigurno troši dosta više. Nisam mjerio, ali ode i 15-20 litara na ral. Ali se vrti traktor na 2000 o/min, okretanje 2450 o/min.
Zato sam i pitao kolika ti je potrošnja po satu i na kojim obrtajima, jer je tako točnije reći. Ovako po površini su prevelika variranja.
Sve u svemu daj ti njemu gasa, nek se on vrti duže te bude služio.
@Zokii: Uopće neću ni komentirati... Može svaki traktor imati loš motor pa trošiti ulje.. I isto tako loše mehaničare pa kriviti traktor.
Posljednje uređivanje: