• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Njko72

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
njoko, ti si čisti primjer picajzle.
svaka ti dala...:drink:

Svaka mi dala,čega?:(mm):- picajzle,ne hvala.

Ipak svi ukućani sudjeluju u radu,a hvala Bogu ima Nas,nije samo moja zasluga.
Sada operacija jabuka:(hi):

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
Koja pedanterija :(y): picnuto kao živica ,kapa dole i naklon do poda:(bow):

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Koja pedanterija :(y): picnuto kao živica ,kapa dole i naklon do poda:(bow):

Moralo se previše je isteralo izboje po 2 metra i zagušilo bi krošnje i diferenciju cvijetnih pupova za nagodinu.
A jabuke to još nisam imao u voćnjaku mladice su kao đungla.
@Gec,što ima kod tebe?

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
Evo danas orezo onih svoih 20 marelica što imam u špaliru na žici i malo vezo grane al ni blizu ne zgleda ko ovo tvoje,ovo je apoteka. Inače se spremam laganini za berbu i borbu za prodaju breskvi lagano sam u strahu da če bit napeto ,sreča što sam si zbavio hladnjaču pa nemoram vozat do prijatelja. Danas je šogorica izvadila iz frižidera breskvu (plasteničku) od prije mjesec dana i super je izgledala tako da nadam se sa hladnjačom sam si smanjio stres brze prodaje kao preklani. (ja ti nešpricam pred berbu zbog truljenja)

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
E, da i ja sam u fazi izgradnje hladnjače slike postavim kasnije,nije jeftino ali se definitivno isplati najviše zbog živaca.
Nema ti gore nego kada vidiš da ti roba propada i tu ne možeš ništa učiniti.

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
E, da i ja sam u fazi izgradnje hladnjače slike postavim kasnije,nije jeftino ali se definitivno isplati najviše zbog živaca.
Nema ti gore nego kada vidiš da ti roba propada i tu ne možeš ništa učiniti.

E vidi, sječaš se u temi hladnjače sam stavljo onu rashladnu mašineriju, nju i panele 8 cm debljine 344 m2 cijevi 100x100 6 m dužine 32 kom dvoja vrata rosfrajna 120 širine sve bi to prodo jer sam odusto od toga zbog jbn-e legalizacije ( imam 600 m2 za legalizirat) sve se dogovorimo.(bar to nama ide :icon_thumright:)

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
E Njoko kao i uvijek sve pod spagu, mislim da je ovo naj uredjniji vocnjak na forumu.
I kod nas je zelena rezidba u toku, a danas se malo i kosilo i zafrezavalo nekakav djubar, nisam imao aparat pri ruci da napravim koju sliku pa da nabacim na forum.
Kakva se berba i koja se cijena ocekuje?
A hladnjaca je u svakom slucaju odlicna stvar, jos ako je ulo onda nema dalje, mislim da bi naj isplatiivije bilo cuvati krusku, kod nas je jabuka uvijek vrtljiva.

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Kakva se berba i koja se cijena ocekuje?
To ti moja žena forsira kada je kod kuće iza dvorišta ba da bude sve pic pic:(nod):
Berba a vidjet čemo, cvatnja u kruške je bila izvrsna,ali oplodnja nešto slabija,pa malo lipanjskog opadanja,zasada se odlično drže,ne bi o prinosu dok moram gledati u nebo na svako naoblačenje.
Jabuka malo previše nisam rijedio ali su sada plodovi poneki već u 1 klasi,sve nekako prebujno,idem zelenu i neka stabla moram podbočiti sa štaflama iako imam žicu i žile su jako bujne.
Ne znam čemu je takva velika rodnost i bujnost ali najvjerovatnije rekonstrukcija uzgojnog oblika koji je sada vitko vreteno,a bila je usmjerena palmeta.
Cijena to ni Bog ne zna ali nema veze što smo sada u toj EU mislim da će sada i niže biti otkupne od preklanjskih.2.2 jabuka i 5 kn kruška

Posljednje uređivanje:

zvonis01

Član
Tu od
2 Ožu 2009
Poruka
792
prijatelju svaka čast:icon_syda::icon_pidu:,nabijaš komplekse:icon_redface:

B

BAGERISTA

Guest
Svaka čast na urednosti,,,,,,a da se rijetko vidi ovako uređeno,,vijeruj mi da je..........

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
:(nod):Malo jabuke,prerodne-prekrupne,hvala Bogu.
a34t.jpg

moralo se i podbočivati
g679.jpg

2qzn.jpg

c3k3.jpg

B

BAGERISTA

Guest
Krcate......:icon_super::icon_super:,,,,bit če jabuka ko pljeve..

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
Šta se čeka ... brže stom hladnjačom nemoj da mi vakva roba bude pod vedrim nebom :(giggle):
Pazi kad ideš po kolce da te lugar ne mazne i reži deblje da posli imaš za drva :icon_weed:

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Šta se čeka ... brže stom hladnjačom nemoj da mi vakva roba bude pod vedrim nebom :(giggle):
Pazi kad ideš po kolce da te lugar ne mazne i reži deblje da posli imaš za drva :icon_weed:

Haha ma platio sam ja dobro taj bagrem 30 kn komad fi 110-150 visine 5 metara mislio sam za protugradnu mrežu ali se odustalo.
Hladnjača u pregovorima ključ u ruke ali nešto sitniša mi fali,onaj tvoj stroj i paneli su zakon ali moja struja ne može ni pokrenuti one kompresore,inaće cijena je solidna 30% od nove.

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
Hm , znači ni kod tebe nema đabe , sve moraš platit i sad da čovik ide napred kad i jbn kolce nemože u hrvackim šumama uzet :(shake):
Pogađaj to čim prije nek čekaju malo za tu siču ,imaš prvoklasnu robu izvuči češ to u razlici cijene (odma ili oko božića nije isto) a i mi znamo čekat lovu i po god.dana nek i oni sačekaju 4-5 mj.

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Hm , znači ni kod tebe nema đabe , sve moraš platit i sad da čovik ide napred kad i jbn kolce nemože u hrvackim šumama uzet :(shake):
Pogađaj to čim prije nek čekaju malo za tu siču ,imaš prvoklasnu robu izvuči češ to u razlici cijene (odma ili oko božića nije isto) a i mi znamo čekat lovu i po god.dana nek i oni sačekaju 4-5 mj.
E to je ono što kod otkuplivača nije sigurno krajnja cijena nakon što oni sve proberu i plačanje koje nikada nije kako se kaže.
Ne bi komentirao izjave nekih kolega svi se hvale s velikom otkupnom cijenom iako to baš nije slučaj,od transporta,zaduživanja gajbi,kakvoće,klase,i krajnje cijene primjer s 6 kn padne na 3.5-4kn po kg, i još čekaj.

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Počelo burno ovog mjeseca prvo s gajbicama

Onda pripreme za hladnjaču

Došli paneli,i ostalo a i uređaji za hlađenje

gec67

Član
Tu od