• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Obična "domaća" selska kokoš

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,933
Ja sam nasjeo na ljepotu brame i masno platio par . Isto su mi rekli da nema problema ih pustiti medju ostale kokosi po vani. Koka je nesla i bila kvocka al je sva jaja podrobila. Cim je dosla jesen i ruzno vrijeme oboje su uginuli tako da su mi ostali samo prsteni od njih.
Sto se tice imena domaca selska kokos moze proci al ne moze to biti prva generacija mjesanaca rasih kokosi. To bi po meni bile kokosi sto dalje od neke priznate rase.

ivanhecimovic

Aktivni član
Tu od
11 Ruj 2014
Poruka
688
Ma kakva prva generacija
Vam kazem da su te dvije cistokrvne brame i ona crna im je vjerojatno nes al nije 100%sigurno i ne može se dokazat
Al sve ostale su daleko od ciste pasmine
A i te kokosi sta se drze po selima nikad nebi mogle bit sluzbena pasmina ili nes tak jer je doslovno svaka razlicita jer je stoljecima mjesano sve i svasta a i znate kakve su te sarene obicne ima ih svako drugo domacinstvo

ivanhecimovic

Aktivni član
Tu od
11 Ruj 2014
Poruka
688
A i ne shvaćate me dobro cini mi se jer ja niti ne pokusavam rec da je to nekakva pasmina cistokrvna nego ovo obuhvaća sve tipove krizanih kokosi koje nazivamo "domaca"

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,933
Ma kuzim nego mi je glupo da neko npr. kupi recimo crvene nesilice , pusti ih oko kuce i onda veli da ima domace kokosi.

ivanhecimovic

Aktivni član
Tu od
11 Ruj 2014
Poruka
688
Istina da al opet za kvalitetu jaja je najbitnija ishrana i uvjeti pasmina je manje bitna jedino utjece na kolicinu jaja

ivanhecimovic

Aktivni član
Tu od
11 Ruj 2014
Poruka
688
Zaboravio sam rec da neke cak i zelena jaja nose a veze nemaju (bar ne od kad mojih drze )s onom cistom pasminom šta nosi takva zaboravih joj ime

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Evo i mojih pilića napokon. 2 jata po 10+1 valjda. Pasmina New hampshire, 6 tjedana stari. Nekidan ih dovezao. Malo im je hladno ovih dana ali trebali bi moći izdržati hladnoću, dovoljno su stari. Plan je proizvodnja jaja za vlastite potrebe i nasadjivanje kvočki s viškovima jaja i ondak prodaja viška pilića da pokrijem osnovne troškove.
IMG_20190514_162348.jpg

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
220 kn jato 10+1, dobro napreduju veliki su već. Jedino su dosta plahi, neće van a ja im ogradio 20m2. Svi su zdravi i jedu ko ludi

ivanhecimovic

Aktivni član
Tu od
11 Ruj 2014
Poruka
688
Pa to je postena cijena ja sam mislio posto su kao rasni da bi i skuplji bili,ovi nece van zato moji idu van kad god stignu i obozavaju kad ih iznesem van jedino prvo ima lovanja po štali jer lete na sve strane

Ante23

Aktivni član
Tu od
9 Lip 2018
Poruka
703
220 kn jato 10+1, dobro napreduju veliki su već. Jedino su dosta plahi, neće van a ja im ogradio 20m2. Svi su zdravi i jedu ko ludi
Samo 220 kuna? Mene je svaki jednotjedni kostao 15 kn

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Inače su 4 tj 20 kn, valjda sam naletio kad se nisu prodali na vrijeme pa sam dobio 6 tj stare po istoj cijeni

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Evo i mojih pilića napokon. 2 jata po 10+1 valjda. Pasmina New hampshire, 6 tjedana stari. Nekidan ih dovezao. Malo im je hladno ovih dana ali trebali bi moći izdržati hladnoću, dovoljno su stari. Plan je proizvodnja jaja za vlastite potrebe i nasadjivanje kvočki s viškovima jaja i ondak prodaja viška pilića da pokrijem osnovne troškove.
View attachment 20441
Sve 5, samo daj si zagladi s nečim ovaj zid i napacaj s vapnom, inače buš imal problema s tekutima.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Znam sve. U prilog mi ide dosta svjetla i zraka u kokošinjcu pa će biti ipak malo lakše borit se s gamadi

ivanhecimovic

Aktivni član
Tu od
11 Ruj 2014
Poruka
688
Ja se nadam da grijesim ali po krijestama bi reko da tu ima vise od dva pjevca bar pet ima krijest crvenu i veliku kao pijevac

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Mozda ima još koji ali ne mora bit po krijestama da se vidi da li je kokoš ili pijetao...

ivanhecimovic

Aktivni član
Tu od
11 Ruj 2014
Poruka
688
A dobro vidjet cete i ja se nadam da mi se samo cini ja od 12 pilica najstarijih imam samo 4 kokice i cak 8 pjetlica

kninquin

Aktivni član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
1,226
Ja sam do prije dvije godine imao samo domaće "seoske" kokoši koje su generacijama u obitelji, ali jednom i to samo jednom zaboravio zatvoriti kokošinjac i od 15 kokoši i 2 pjetla, ostale mi samo 3 kokoši, ostalo odnijela lisica! Par dana poslije kupio 2 jata čistokrvnih (sundheimer i mechelner) koje imaju gače (perje na nogama) i sve super osim što skoro pa uopće ne nesu! Sad su skoro 2 godine, sve skupa 12 kokica i dnevno po 2-3 jajeta! Nedavno sam od susjede nabavio ponovno jaja od "domaćih" i vračam se na staro! Pilići su sad 3 mjeseca i ima ih stvarno svakakvih! Milina za vidit!!

Najnoviji postovi

Na vrh