Damirko, shvaćam poantu, ali mislim da griješiš. Paneli su idealni za prostore u kojima se ne (ili rijetko) boravi, upravo iz razloga kojeg si sam spomenul: nemaju toplinske mase.
Uđeš zimi u hladnu garažu, zagriješ ju kaloriferom (ili još bolje klimom) i za sat vremena možeš raditi u kratkim rukavima.
Zadnjih 8 godina radim u kontejnerskom "naselju", koje se grije klimama (i do -20C, sve dok ih snijeg i led ne onesposobi). Po ljetu je taj prostor puno lakše ohladiti prostor nego kuću.
Kupljenec, pitanje je kak veliku radionu želiš, pa o tome ovisi konstrukcija iste. Ak je neka normalne veličine, s recimo, dvoja vrata po tri metra, dovoljne su cijevi 90x90 ili 100x100x5(4), rešetka za krov, s razmakom od oko metra (jedna rešetka po spoju panela) i "štaflima" od 60x40x2 cijevi.
Puno je brže gotovo i jeftinije od zida. Niti treba žbukati, niti stiropora na fasadi. Zato su i mnogi objekti napravljeni od toga.
Za doma daju se najti i rabljeni paneli i željezo, pa onda stvar ispadne i puno jeftinija.
Upravi sam videl jednu halu i jednu šupu, napravljene od panela. Ak te zanimaju dimenzije profila, javi se PP-om.