Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena.
Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga.
Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️
Krov je možda ravno iznad, ali stup je iza (djelomično je skriven na slici). Kod tak visokog krova je uvijek problem kiša i snijeg donešen vjetrom. Na takvom objektu bi klizna vrata s prednje strane sjela ko budali šamar.
Evo jedan stari objekt za sijeno prepravljen u garažu za strojeve.
Bilo je betonirano ispod stupova, sad smo naknadno iskopali temelj te nasuli i betonirali.
Evo nekoliko slika od nula do kraja
Lim bez izolacije nije zahvalan za krov. Kondenzira i kaplje i na nadstrešnicama. Imam takav slučaj. Limom su natkrivena drva na sušenju pa to nije problem, ali ako imaš ispod nešto osjetljivijeg onda to može biti veliki problem.
Kukuruzana mi je 25m širina; 1,25 širina, pa 4,25 m prostor za garažu sirine, te još 1,25m sirine kukuruzana, i sve je pod jednim krovom ako me razumijete.
I gore je lim, i već je preko 10 godina tako i letve su još ok tako da za 10-15 godina da i zamijenim letve nikakav problem nije.. pilanu imam sve imam tako da troška praktički nema