Rekoh zakaj sam odustal od lima. Puno posla, u ljetu je vruće unutra, a u zimi nemreš zgrijati. A u konačnici nije puno jeftinije, a brže je i ljepše.
PP me ne zabrinjava, jer tu ak se bude nekaj delalo nebu to požarno opasno. Z druge strane, 100+ m dalje čovjek ima stolarsku halu u sendvič panelima.
Lim s filcom cca 70kn/m2, + podkonstrukcija, letve, podletve, folija, a nema izolacije.
Sendvič je oko 110...120knm2 (+pdv, koji mogu odbiti).
Znači, 3mm cijev. Nije problem, bude tak.
Bočna streha bude oko pol metra, a toliko i napust do žlijeba. "Štafli" budu kraći za 1 val (cca 15cm, tak da na predzadnjem valu budu šarafi s jahačima.
Cijeli krov bude dijelom zašarafljen za kontejner (dvije grede) i za zid zidanog objekta (jedna greda) koji bu povezan cijevima za pod (da mogu postaviti vrata s juga i sendvič zid na sjevernu stranu.
Nadstrešnica s vratima, recimo radiona, okrenuta prema jugu. Vjetar je uglavnom sjeveroistočni.
Oktopus, kaj je to?
Uglavom, oko 60m2 krovax 10,5kg. Znači tebam 7 panela po 8+ metri duljine. Kak se ponašaju takve duljine na toplinsko rastezanje?
Ak se naruči u LimMontu, oni zarežu kaj treba i sve naprave prema dogovoru, uključivo i opšave. Jedino ne znam kakvu kvalitetu lima koriste.