• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Objekti - Šupe za smještaj traktora i mehanizacije

ASPIRELTE

Novi član
Tu od
24 Srp 2025
Poruka
14
Izgleda da su vamo sve neki pravnici i poštovaoci zakona.
Ma cijene su astronomske. Dobivao sam i ja svakave ponude. Tolike da bi mogo kupit kuću na selu sa imanjem. Znaš li možda di ima povoljno građevinskog materijala i čeličnih cijevi

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
682
Pozdrav,

Evo uspješno sam riješio klizište koje sam sam napravio :D napravili smo iskop i nismo odmah išli sa zidom i evoo.. problemi.. još imam neke sitnice do kraja napraviti nasip da povećam plato i to je to. Te kroz godinu napravim nadstešnicu i to je to..
Rađeno je sa beton block blokovima 150x60x60.. u pravilu je sve montažno

Prilozi

• WhatsApp Slika 2025-07-24 u 14.18.06_43410e7c.jpg
    WhatsApp Slika 2025-07-24 u 14.18.06_43410e7c.jpg
    72.3 KB · Pregleda: 63
  • WhatsApp Slika 2025-07-24 u 14.16.48_c4f2894a.jpg
    WhatsApp Slika 2025-07-24 u 14.16.48_c4f2894a.jpg
    58.6 KB · Pregleda: 59
  • WhatsApp Slika 2025-07-24 u 14.16.48_756103cf.jpg
    WhatsApp Slika 2025-07-24 u 14.16.48_756103cf.jpg
    77.1 KB · Pregleda: 59
  • WhatsApp Slika 2025-07-24 u 12.24.49_02c7b2fa.jpg
    WhatsApp Slika 2025-07-24 u 12.24.49_02c7b2fa.jpg
    73.7 KB · Pregleda: 59

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,601
Opet te dozvole spominjete. Znam sve što trebam znati i gotovo. Nema potrebe da to stalno pišete.
Moje spominjanje dozvole je bil sarkazam na spominjanje dozvola, a tvoje pitanje je bilo od čega da napraviš da ispadne jeftinje.....
Nedaj Bože još da si pital za ateste materijala od kojeg misliš složiti, kakve bi teč onda informacije prikupil :hahah:

ASPIRELTE

Novi član
Tu od
24 Srp 2025
Poruka
14
Skužio sam te. Ali neki ljudi imaju previše slobodnog vremena pa onda bombardiraju ljude svojim (ne)znanjem i troše njihovo vrijeme

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,601
Sve jasno, ali ti si došel danas na forum, najvjerojatnije nisi imal vremena ni ovu temu pročitati pa bi možda shvatil ko kak diše i nebi se odmah pjenil na pokoji dobronamjeran savjet koji isto nije bez veze napisan u ovo današnje evropsko računanje vremena ;)

Axial

Član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
89
Onako odokativno - mislim - (a to je drek znati) - da nema jeftinije hale (po m2) za strojeve od ovoga: Atlantyda – hale łukowe
Prije par godina sam kod istog proizvođača naručio sebi jednu (11x25 M, lučna), a kada sam pokazao račun jednom lokalnom izvođaču hala ovaj mi hladno odgovorio da on ne može kupiti materijal za takvu halu ovdje kod nas, a kamoli izraditi istu. Jeftina je zato jer je konstruirana sa minimalnom količinom materijala (daleko manje materijala se utroši kada je lučna nosiva konstrukcija - za isti raspon i opterećenje).

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,024
Skužio sam te. Ali neki ljudi imaju previše slobodnog vremena pa onda bombardiraju ljude svojim (ne)znanjem i troše njihovo vrijeme
Nemoj zaboraviti, kad počneš graditi, sernjak, ono TOI, to odmah ispada da je službeno!

Dali75

Aktivni član
Tu od
5 Srp 2017
Poruka
259
Probaj sa tubing cijevima, bude raznih stupova, kandelabra metalnih na demontažama dosta toga završi na otpadu pa ostaviš broj. To ti je najjeftinija opcija, pravi sam, napravi čvrsto, a ove sa dozvolama nek lupetaju, osim ako nisi u gradu ili prigradskom naselju gdje svatko zajebava

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,618
@ASPIRELTE, prije nego nastaviš vrijeđati, shvati da je ovo javni prostor i da ne znaš tko sve čita.
Nisam baš siguran da je davanje savjeta nekome kak kršiti zakon pametno.
Radije razmisli i o posljedicama takve gradnje i o mogućim problemima prilikom iste.
Ak prek satelita vide kad si pokosil livadu Ili voćnjak, misliš da ne vide kaj delaš na dvorištu?
Svima nama ta papirologija ide na živce i napuhava troškove i nikom se to ne plaća, ali kaj ak nemaš sreće pa ti inspekcija pokuca na vrata? Procijeni sam kaj ti se isplati.
Možda se na nekom oglasniku najde neka rabljena hala sličnih dimenzija?

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
682
Svaka čast. Jel se ti blokovi samo salžu na "suho"? ili ima neki postupak
Ja sam slagao na betonsku ploču, možeš i na zemljovlažni beton( ploča mi je bila nekako lakše, spustiš i nemaš više centriranja nikakvog, samo slažeš kao lego kocke .

Naprijed sam ostavio cca 20x20 cm luft te sam kasnije to zalio betonom pa se dobio neki zub ispred kocki mada ne može to nikuda, jedna ima 1300 kg .

Iza sam stavio drenažnu cijev fi 160 i zasipao tucanikom, u visini dvije kocke( tu je slika jedne), te stavio geotekstil preko kamena i sve zatrpao zemljom i to je to. Šalanje, betonaža i postava kocki ravno dva dana. Tako da je super to, možeš brzo riješiti nešto takvog ako ko ima problem.

Prilozi

• WhatsApp Slika 2025-07-25 u 07.20.24_eef11b3b.jpg
    WhatsApp Slika 2025-07-25 u 07.20.24_eef11b3b.jpg
    86.1 KB · Pregleda: 36
  • WhatsApp Slika 2025-07-25 u 07.20.24_ad080aef.jpg
    WhatsApp Slika 2025-07-25 u 07.20.24_ad080aef.jpg
    58.2 KB · Pregleda: 35
  • WhatsApp Slika 2025-07-25 u 07.22.51_5942dde1.jpg
    WhatsApp Slika 2025-07-25 u 07.22.51_5942dde1.jpg
    66.3 KB · Pregleda: 31
  • WhatsApp Slika 2025-07-25 u 07.20.24_e13b9d39.jpg
    WhatsApp Slika 2025-07-25 u 07.20.24_e13b9d39.jpg
    85.6 KB · Pregleda: 34

ASPIRELTE

Novi član
Tu od
24 Srp 2025
Poruka
14
Sve jasno, ali ti si došel danas na forum, najvjerojatnije nisi imal vremena ni ovu temu pročitati pa bi možda shvatil ko kak diše i nebi se odmah pjenil na pokoji dobronamjeran savjet koji isto nije bez veze napisan u ovo današnje evropsko računanje vremena ;)
Ako je račun friško napravljen ne znači da nisam od prije pratio forum i da nisam pročito temu

Onako odokativno - mislim - (a to je drek znati) - da nema jeftinije hale (po m2) za strojeve od ovoga: Atlantyda – hale łukowe
Prije par godina sam kod istog proizvođača naručio sebi jednu (11x25 M, lučna), a kada sam pokazao račun jednom lokalnom izvođaču hala ovaj mi hladno odgovorio da on ne može kupiti materijal za takvu halu ovdje kod nas, a kamoli izraditi istu. Jeftina je zato jer je konstruirana sa minimalnom količinom materijala (daleko manje materijala se utroši kada je lučna nosiva konstrukcija - za isti raspon i opterećenje).
Hvala na odgovoru. Kako kod njih funkcionira dostava i montaža

Probaj sa tubing cijevima, bude raznih stupova, kandelabra metalnih na demontažama dosta toga završi na otpadu pa ostaviš broj. To ti je najjeftinija opcija, pravi sam, napravi čvrsto, a ove sa dozvolama nek lupetaju, osim ako nisi u gradu ili prigradskom naselju gdje svatko zajebava
Misliš li da je bolje radit sa tubing ili kutijastim cijevima

@ASPIRELTE, prije nego nastaviš vrijeđati, shvati da je ovo javni prostor i da ne znaš tko sve čita.
Nisam baš siguran da je davanje savjeta nekome kak kršiti zakon pametno.
Radije razmisli i o posljedicama takve gradnje i o mogućim problemima prilikom iste.
Ak prek satelita vide kad si pokosil livadu Ili voćnjak, misliš da ne vide kaj delaš na dvorištu?
Svima nama ta papirologija ide na živce i napuhava troškove i nikom se to ne plaća, ali kaj ak nemaš sreće pa ti inspekcija pokuca na vrata? Procijeni sam kaj ti se isplati.
Možda se na nekom oglasniku najde neka rabljena hala sličnih dimenzija?
A kada sam ja nekoga vrijeđao? Misliš da mi je samo odjedom palo na pamet da idem pravit radionu, bez da sam proučio propise i sve pozitivne i negativne strane? Pregledavao sam naše oglasnike ali ne nalazim hale dimenzija koje mi trebaju. Jedino iz neke druge države?

Nemoguce. Kako dobit ikakvu dozvolu ako ne znas od kojeg materijala ces pravit objekt.
Pa normalno. I ako nemaš bar neku skicu ili plan

Dali75

Aktivni član
Tu od
5 Srp 2017
Poruka
259
Ovo ti je možda jeftinije sa tubing ima dosta objekata napravljeno od toga, jeftino i brzo, još uvijek stoje, nije vjetar odnio a sumnjam da imaju dozvolu

Axial

Član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
89
Hvala na odgovoru. Kako kod njih funkcionira dostava i montaža
Meni je sve došlo na jednom kamionu i limovi i drvena građa (koja ide između metalnih lukova) i metalni lukovi (svaki u četri dijela, šarafe se zajedno u jedan luk), vijci za sidrenje u betnoski temelj i kemijska tipla, svi vijci (ostalo je viška vijaka), uglavnom isporučuju sve potrebno za montažu. Jedino ograničenje je što se takav lučni objekt teško toplinski izolira, no meni su dva kraja otvorena jer samo držim strojeve unutra i nije mi potrebna izolacija. U mojem objektu zemlja je na podu i propuh vije cijelu godinu kroz njega i to je zdravije za strojeve nego da je sve zatvoreno. Za radionu imam drugi objekt koji je pod ključem (isto nije izoliran).

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,601
Ako je račun friško napravljen ne znači da nisam od prije pratio forum i da nisam pročito temu
Vidim da si proćital i PRAVILA čim si napisal pet postova u razmaku od par minuta ;)
Došao, izveđao, pokupio koji savjet ako je uspelo i otišao.... sretno s izgradnjom..

jacko

Aktivni član
Premium
Tu od
4 Ruj 2014
Poruka
124

Mene ovo isto zanima. Nisam našao ništa oko cijena na stranici pa ako nije problem u sandučić kakvu načelnu informaciju po m2 ili kako već...
Hvala!

Najnoviji postovi

Na vrh