• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Obnova traktora Kramer K15 iz 1955. godine

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,262
Može, onda je to vrijedan savjet. 👍 Budem potražil kontakt pa zatražim ponudu.
Semeringe na radilici mogu stavit obične ili bi trebali original? 🤔

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,262
Odlično...💪💪
Nabavil sam semeringe u Roto Sisak, obične, čini mi se da su SKF. Provjerim sutra još točno
Vjerujem da će bit ok, pošto ga neću ganjat po cijele dana niti bude delal kaj teško da bi se ulje pošteno zagrijalo

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
U Lager komercu nisi pital, ili mozda Set Bjelovar?
Mislim da je Corteco bolji semering od SKF-a

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
A kad sam nepismen.... bu mu gugl izbacil sam pravilan naziv firme ;)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Mislil sam na Ležaj trade a napisal Lagercommerce ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Semeringe drže i jedni i drugi i posluju međusobno svi skupa koliko ih ima da se bave lagerima ;)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Nemoj WD-om…tak lijepo pohrđa nakon nekog vremena…

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,262
Misliš? Pa rasipač, kosište od kosilice i takve stvari sam z njim znal i do proljeća je bilo kak sam ostavil

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
A probaj... Meni je draže neko ulje.
Za kosu i slične stvari kosristil sam rabljeno ulje, za neke finije stvari novo motorno ulje.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
WD s vremenom ishlapi. Ja sam našprical neke štapove od vilica i nisam bil zadovoljan. Možda je problem kaj su to kromirani dijelovi koji su več imali točkice.

Nekad davno sam trebal neki cilindar zastiti na godinu dana i nabavil sam drnč ili ti zuon.
Danas imaš za kupiti sprejeva za konzerviranje oružja pa kritične dijelove našpricaj s njim ;)

Mada bi ja bil najsretniji da ubaciš peč u neki prostor i da on do prolječa bude u voznom stanju. Čini mi se da ti nije puno ostalo.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,262
Budem onda koristil ulje ili kupim neki sprej baš za to..
Imam grijani prostor(radionu), ali blok treba pranje, sušenje, pjeskarenje, ispuhivanje, lakiranje.. Za to trebam lijepo vrijeme, pa ću zimu posvetit nabavki dijelove..
Sastavljen će biti tokom godine i nadam se u to vrijeme već na traktoru 💪💪

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
A znam, lakiranje je največi problem, ovo sve bi se i napravilo.
Ako ga prerano završiš dobil buš volju za restauraciju drugog pa možda bolje da ovog malo rastegneš 🤭

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Može i to, ona za lance mazati.
Samo nemoj da te nagovore kupiti silikonski sprej, to je dobro za plastiku, gumu i tak, ali za metal ne.

Ulje i umatanje u papir ti je najjeftinija opcija.

Najnoviji postovi

Na vrh