• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oldtimer kosilica - paljenje na bušilicu i svašta još

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,951
Fergazer suh, ne curi benzin nigdje.

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,951
Dva dana prije kupio novu, neku navodno dobru japansku, ekvivalent Bosni Super F75.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,765
Potrošene faše.
Ako neka druga svjećica onda ekvivalent od Bosne F65. To ne znači da je do svjećice.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Sve je moguce..no ja sumnjam da se pregrije pa zato ne baca..
Može biti da je problem s paljenjem..slično se ponaša i loš kondenzator..jer mislim da imas platine.a može biti i do bobine..

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,951
Potrošene faše.
Ako neka druga svjećica onda ekvivalent od Bosne F65. To ne znači da je do svjećice.
Kupit ću Bosnu F65, našao sam gdje je ima.
Kaj je to faša?

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,951
Aha, karike. Ne bi li trebao prilično dimiti ako su karike?

Kad je hladna upalim bez problema, ostavim ju 15 minuta da radi...turiram...i dalje radi.
Kad krenem kositi i kad je na jakom gasu nakon minutu dvije se ugasi i više ju ne mogu kresnuti dok se ne ohladi.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,765
Od nekud treba krenuti u defektažu.
Izmijeniti kompresiju na hladno i potom (kad je dobro zagrijan), ako je velika razlika u izmjerenom onda je do karika.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
Vjerojatno nije do kompresije dok upali i onda crkne, motor mora raditi i kod izgubljene kompresije, ali nema snage.
Ili potroši sav benzin u karburatoru pa crkne i onda dok stigne novi može upaliti.
Ili kad se zagrije izgubi kontakt, kondenzator otkaže....uglavnom struja.

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,951
Lud sam već :oops:, odšarafit ću još prilaz struji da vidim koji sistem davanja iskre je unutra.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Isti slučaj sam ja imal s motornom špricom. Kresne ko puška,potrošim jedno punjenje i ajde bok. Ni i od iskre. Beži posudi špricu jer je večer ,a materijal čeka. Pošpricam s tuđom,probam svoju i pali z prve. I tak par put. Zaključak : probijala bobina kad se zagrijala. Promenil i šljaka ko curica. Tak da i ja vjerujem da je do struje. Karike nemaju veze s iskrom na sviječici. Bacala bi ona iskru i bez karika. Zato,kreni od struje

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Da je tak ,bilo bi taman🤭 . Ali vuru pauze je malo preveć. Nebuš gotov celi dan. Ak i buš 🤔🍷

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,951
Skinuo poklopac motora, čini se da ima nekakav magnetni induktor umjesto bobine.
Zna li netko nešto o ovome?

Prilozi

• PXL_20230628_145713209~2.jpg
    PXL_20230628_145713209~2.jpg
    38.2 KB · Pregleda: 28
  • PXL_20230628_145208381.jpg
    PXL_20230628_145208381.jpg
    51.1 KB · Pregleda: 28

Najnoviji postovi

Na vrh