• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oldtimer kosilica - paljenje na bušilicu i svašta još

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
To je bobina. Kad ti topla krepa,probaj dal ima struje na kablu svječice. Znači,samo kabel bez svječice. Ak nema,onda je rikavela

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,951
Kak da probam kad krepa, verglam i gledam dal baca iskru?

Uh, MOTOPLAT bobina...motoplat ne postoji već 30 godina. Dakle naći ovo je nemoguće. :rolleyes:

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Baš tak,verglaš i probaš. A možda neko od forumskih mehaničara zna koja je alternativa za taj model

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
@zaja nisam zapamtio da li imaš i platine ili je samo ova bobina / cinšpula.
Svejedno, probaj razmišljati na način da bezbrojni motori kosilica itd., pale na identičan način. Magnet u zamašnjaku inicira okidanje struje i iskre. Svi su naponi od bobina sličnog reda veličine da osiguraju preskakanje iskre na svječici u kompresionom prostoru.
Uz malo više truda može se napasati druga bobina, samo nek je sličnih dimenzija za ugradnju. Sve su ostalo nijanse. Probaj ovako razmišljati i več si bliže rješavanju problema. Nije to svemirski brod.

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,951
Da, jedna debela na svjećicu i jedna tanka za gašenje kad se spoji na masu.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Najs..sad si se još više upoznao s makinom.
Dakle sad smo sigurni da nema platine ni kondenzatora .
Ti sigurno nemaš uređaj za ispitivanje modula ,zato sam predložio najmanju moguču štetu a to je svječica..Prema opisu meni sumnja pada na izostanak iskre..Nadam se da ta tanka zica nije negdje zguljena ,naslonjena na metal i tak.

Ima tu sigurno 10 stvari koje bi majstor odbacio kao mogučnost odmah dok bi stao pred motor.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Nema na Zaje več par dana, valjda ga nije ubila struja.
Možda isprobava ko i ovi moji 🤭

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,951
Skroz sam zaboravil na ovu temu, bil sam pod stresom zbog kosilice. :cool:

Dakle odustao sam i kupil drugu kosilicu, isto Sabo al stara par godina. Jednostavno nemam ni znanja a ni radionu da se više s njom zabavljam, a trava je rasla i rasla. :)
Ova nova je avion, stvarno odlična kosilica, čak ima in paljenje na anlaser.
Evo me kako ju ponosno palim:

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Viš kak je nekima kad su pod stresom zbog foruma🤭
Odlična kosilica, imaš dobar nos za izbor.
Ali nemoj da te bude kaj sram pitat, tu na furumu imamo znanje i sve, ti samo pitaj💪🤝👍

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Tu smo da si pomognemo. Sve se dogovorimo. Ti nemoj brisati postove, a zato buš dobil savjeta samo takvih. Kaj budu svi zadovoljni. Ti , forumaši, ptičice i zajčeki, a i šuma i trava bu isto zahvalna. Normalno sve u skladu sa visokim ekološkim standardima. Štručnjaka ima i sve se da riješiti. Zato smo tu. Nema više cinčanja i ložione. :ppozdrav: Idem ve v podrum nekaj spiti jer me ubi ova sparina....:ppozdrav:

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Samo mi ne dirajte halkohol, to mi je još se kaj imam :ppozdrav:pak nije ovo promet kaj si čovek ne bi smel nekaj potegnuti za žeđnu dušu? Male nemrem potrefiti prava slova i napisati se kaj bi štel, ali si nemrem pomoći. Ništ zameriti :ppozdrav:

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh