• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oldtimer kosilica - paljenje na bušilicu i svašta još

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ja bi je vozio brgudu ne bi žalio kilometre.

Konacno kakva je to kosilica,koji motor?

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,951
Sabo kosilica, stara jedno 30-40 godina. Napravljena ko tenk, kučište je lijevano (legura aluminija), motor Sach 5kw aluminijski, kosilica ima jedno 70-80 kila.
Dal sam radit sajle, nabavil nove remene, pofarbal..zgleda bonbon...sam kaj ne dela. 😁

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Mješavina ?
Znači limeni hrđavi rezervar =tona smeča..kondenzata ,hrđe
Moment falš zraka daje dodatnu brigu na takvim motorima
Da je tenk ,tenk je.

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,951
Mješavina 1:50, čistio sam rezervoar, a mislio sam stavit i filter na crijevo goriva.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Čime je to upalio / kresnuo?
Da sam ja tako palio 30 godina svoju motornu kopačicu za gorice, one nikad ne bi bile obrađene.
Sve je to hrpa gluposti.
Samo ovo je istinito i dobro: primi za ručku potegni, motorček vužge od prve, delaj i uživaj. Sve drugo je čistokrvna nula.
Oprosti @drazenhonda jer ovo nema veze s tobom osobno, nego samo s filmekom.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,765
@zaja
Ova kosilica izgleda kao prava, ustvari je izgledala kad je bila malo mlađa. Ali , malo je pretresti i još bi ona mogla drndati. Prednosti koje ima , posebno uključivanje pogonskih kotača i noža. A to što je masivnija i teža samo joj je prednost da ima bolju trakciju na pogonske kotače. U usporedbi sa ovim novijim , ovo je zmaj od kosilice.

Što se tiče paljenja kosilica i sličnih malih čuda (kojim a se služimo) sa bušilicom i slično. Jednom prilikom sam imao to vidjeti, jedan motor (kao ispravan ?) kaže čovjek, ali kažem ja fali mu starter. A ma ja to palim bušilicom, ma da , a kako , evo sad ću ti pokazati. Ode on u šupu sa malo povećom bušilicom sa ježom (na njoj), jež je bio taman da ide u šalicu startera , i kad se zavrti raširi se i okrene motor. Jednom vidio i nikad nisam probao, a vi kako želite, na volju vam je i na vlastitu odgovornost. :coffee: o_O

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
gLedam filmiće na yt tog modela..ima neki komplicirani starter koji hvata s vanjske strane "zamašnjaka"?

Dakle to je 2 T motor i ako je ispravan ima jebenu kompresiju..aku busilica to moze okretati samo kad je svječica vani..

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Slažem se..meni je to znak da treba veliki moment kod starta..jer kao 2 t nema sanse za neki automatik dekompresor kao kod 4 t..možda i ima nisam se sretao s tim

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,951
Dakle to je 2 T motor i ako je ispravan ima jebenu kompresiju
Ima stvarno jebenu kompresiju, moraš imat snage u ruci da ju kresneš.
Jučer je moja žena probala zaverglat i skoro je rame išćašila, ne može zavrtiti bi za jedan "zub".

Evo da se pohvalim sredio sam karburator, bilo je do plovka i iglice, držal je stalno otvoren dovod i bacal višak na neki svoj odušak.
Sad idem sve stegnut kak treba, podesiti sajle, stavit poklopce remenica, zmontirati filter goriva, zmontirati nož itd....sutra možda napokon kosim. 🙂🙂

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Eto, zahvaljujuči pokojem savjetu ne treba servisa, a kak i sam veliš, niko se toga nije htel primiti (y)

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,951
Imam opet problem :) , kosilica pali odlično kad je hladna, krenem kositi i nakon jedne minute se ugasi i više ju ne mogu upaliti dok se ne ohladi.
Koji je to k****,.ima li netko ideju?

Najnoviji postovi

Na vrh