• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

OLT vs V&N

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
551
V&N ima duplo manju gredu od OLT-a. ja da ga vučem sa svojim traktorom u našoj teškoj zemlji, slomio bi ga več 200 puta (barem takav dojam imam), a na oltu samo lomim šarafe. desilo se jednom da sam slomio na dvije brazde odjednom sigurnosne šarafe, a gredi ništa, a bilo je nešto vraški teško, dok imam neki osječaj da bi se vogel polomio. činjenica je da je olt puno teži i masivniji. nemogu direktno uspoređivati jer nisam orao sa vogelom. radi se o 4 brazde prekretaču (140 greda od Rabewerka), ima 1600 kg, a kod mene bi,nebi u zemlju, dok vogel je puno lakši i sigurno nebi u zemlju. usto OLT je Hrvatska firma, a i reklamacije i popravci se rješavaju u istom danu. moj glas ide OLT-u.
 
D

David

Guest
Pa dobri su i jedni i drugi.
Olt ima bolje crtalo,jer sam od nekih čuo da nije dobro onakvo crtalo ko kaj ima vogel, jer se jako štopa,a vogel ima kolo pa si točniji. Kad bih razmislio Vogelova marka je kvalitetnija i bolja nego oltova :idea:
 
T

tojga

Guest
Ja imam OLT plug dvobrazni 10" visoki masivan težak za transport u zemlju ide ko u sir!!!!!!Sa IMT-om 542 moj je stari oro nepokošenu djetelnu strnjak od žita na kojem je bila slama neštopa okrece rahli zemlju!!!!Jedino ako zemlja nije pre žilava i blatna!!!!V&n neznam kaki je al mislim da je olt bolji!!!!Au susjednoj ulici sam cuo da se greda savila zatim pukla a covjek sa tim plugom nije poro ni 10 hektara!!!!Moj glas ide OLT-u!!!!!!!!!!!!! :)
 
T

tomonh

Guest
Mislim da je vogel bolji od olta.Danijel 2356 nemaš pojma o vogelu jel ga ja imam 4br vario i ima 1900kg,vučem ga sa 280ks.Nebi ga ti ništ savil sa svojim traktorom.I meni su pukli po dva sigurnosna šarafa.
Kakve gluposti drobite da se crtalo štopa.Za uložene novce vogel je super.Mi smo ga platili 86000kn bez pdv,dok lemken 130000kn,kuhn 120000kn.Olt je bio skuplji od vogela kad smo ga kupovali.Nije sve u izgledu,važan je materijal.Mi smo orali zaraštenu zemlju di je bilo puno korjenja tankog i nikaj se nije svinulo.
Vukel sam prije 950 model sa 150ks po smrznutom i nije se svinul.Dok bratić ima takav unijin i sav je plug u banani.
Kod mene na kombinatu imaju 3 vogela ko moj 1050 stari oko 20 god.oni su za njih kopćali sajlu i izvlaćili se iz blata dok su orali i ništ se nije strgalo.
 
Na vrh