• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Općenito

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Ja sam lani šprica 4puta i bilo je sve ok, ove godine mislim da neće biti ispod 5 ako sad stanu kiše ako se nastavi padati bit će i 7-8,vremenski uvjeti diktiraju.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
S čim vi prskate ja sa prvi put, nativo+ridomil, drugi opet, nativo+ ridomil +tekući sumpor +florafertil za grožđe, sad ću mor mijenjati sredstva.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Eto prvo špricanje u blatu ove godine, znalo je toga i više bit, u 7 dana palo skoro 100l/m sada za ovaj mjesec vise ne treba heh
Bome ovo se zove istinska muka. Tvoj rad i trud u takvim uvjetima iziskuje svako poštovanje.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Jedina muka ovdje je oprat traktor nakon svega :hahah: Drugo sve mašine odrade, jedino ako se zapadne onda treba još jedan da potegne inače je okej, skoro da je zanimljivije ovako špricat nego kad je sve idelano, idealno je skoro dosadno hehe

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Krumpironja
Nije sva Istra ista,ja imam na jednoj lokaciji gdje je stalno strujanje zraka,i tu je dosta i sa slabijim sredstvom,a opet na drugoj lokaciji gdje je strujanje zraka slabo,tu treba dobro pripaziti,tako da ti vjerujem da je tako kod tebe
Kod mene je brdovit kraj tako da se kod mene voda ne zadržava u vinogradu nego otječe,tako da je to velika prednost,tako da se meni takva situacija kao kod tebe ne može desiti
I kod mene je 7 puta špricanja minimum

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Jako neobična lokacija za vinograd, prvi put vidim "nešto takvo".
Ne znam kako bi i što bi komentirao, možda u stilu one pjesme: uzalud vam trud svirači. Kao što je i forumaš barac konstatirao, male su tu šanse za od strane divljači "nesmetano" vinogradarenje.
Hvala ti za trud da nam pokažeš taj tvoj kraj iz ptičje prespektive.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Kod nas nema takvih muka kakve ima forumaš Kupljenec (ali su nedaleko od mene bila klizišta).
Ja sam svoje gorice 27 godina frezao, do 2018., izgledalo je to ovako:

WY69jPz.jpg

Nemam bolje svježih slika od ove dvije, prva je od 21.5.2020., (pogled je od dolje, od kraja redova trsja, prema klijeti):

jULRiDN.jpg

a ova je od 29.5.2020.( pogled je s bakona klijeti prema dolje i klijeti od susjeda ispod mene):

VA7hsVQ.jpg

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Hvala,
(To je bio moj svojevrsni, dugogodišnji rasteretni ventil od "posla na radnom mjestu" i prava antistresna terapija. Nije sve samo u količini proizvedenog vina, nego za hoby, rekreaciju, zdravlje - ali je uvijek to i obaveza.)
Do ove godine je bilo 430 trsova, a sada sam smanjio na 300 kom. Povadio sam u donjem dijelu za 3 raspona stupova plantaže.
Kao što sam več čini mi se ovdje jednom spomenuo: godine idu, lete ko minute. Ono što je prijašnjih 30 godina bilo lako, postaje mi, htio ja to ili ne - nekako pomalo teško...

Najnoviji postovi

Na vrh