U petak poslije podne smo u goricama sve pokosili i "eliminirali" panj od nedavno srušene stare jabuke, da nam ne smeta za opušteno parkiranje automobila. Naravno da je bilo i nešto druženja sa susjedima uz kupicu vina, nije posao zec da nam pobjegne
.
Zadnji snijeg i hladno vrijeme je smrznulo našu Gliciniju, koju imamo pokraj terase uz klijet, radi hladovine za vrijeme ljetnih dana, jer smo okrenuti "jug - jugozapad", pa tada sunce piči li ga piči. Prava šteta kako je več sada bila napredna i lijepa, pitanje da li se bude i kako oporavila:
Jučer, u subotu cijeli dan, smo po jako vjetrovitom vremenu ja i supruga posadili 45 komada mladih trsova, za popunu mjesta na kojima sam pocijepao "bolesne stare čokote".
Pošto uvijek volimo imati i malo našeg crnog vina posadili smo si frankovku, a za bijelo vino smo popunjavali sa sortama muškat žuti i graševina.
(Zemlja nam se pretvara "u pustinjsko tlo", ili u suhu, sirovu ciglu, neopisivo kako je suho, a prave, obilne kiše nigdje na vidiku. Morao sam po trsju postaviti / rastegnuti šlaufe i sve smo obilno zalijevali za vrijeme sadnje vodom iz vodovoda, jer koji bi vrag u kantama još nosio svu tu potrebnu vodu.)
Sada je to, na kraju dana, gledano iz balkona izgledalo ovako:
Bio je to odmor za oči i umorne ruke. Ako je za vjerovati brojaču koraka na mobitelu, nabrojio je nešto preko 17000 koraka, po brijegu gor, po brijegu dol. Bili smo na kraju dana jako umorni, ali i zaista jako zadovoljni, još jedna briga manje
👌
.
Sada bi tu uvrstio još jednu prigodnu slikicu, za okrijepu duše i tijela za vrijeme posla, ali mi vrag ne da pa ju budem onda sad nalijepio u nastavku