• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Općenito

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,033
Ja sam ovaj tjedan prošo sa podrivačem i za tim sa frezom i sad je jedno vrijeme mirno bez radova
 

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,636
Zakon i za vinogradarstvo i voćarstvo pokušat ću ovo napraviti.
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=v6ljwd1H3Y0[/YT]
 

Gigi

Član
Tu od
5 Tra 2015
Poruka
39
Ja bas ne kuzim kaj ovo radi, ako mi neko moze priblizno objasniti osim da reze zemlju kod trstova? Cemu to?

Sent from my GT-S5570I using Tapatalk 2
 
E

el pibe

Guest
Gigi nije ni meni jasno.Meni izgleda da pokušava sa tim tanjurom kalemiti vinograd:D:Kosi spoj je u pitanju.Sprava tako,tako možda za po ravnom terenu ali di je brdo ode svaki treći čokot.
 

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,636
Ni jedno ni drugo ni treče to vam jr u stvari disk plug za oranje njegova dobra strana je da može što bliže orati blizu trsa-voćke tako obrađujete- unosite gnojivo bilo mineralna bilo stajski gnoj odmah da djeluje. I naravno razraljuje zemlju za međurednu frezu. Kako se odmiče od trsa- voćke može se praviti veći kut i više zahvačati,a ujedno polako kada se kreće ne baca daleko zemlju i ne pravi brda. Može ga vući svaki traktor od 15 - 100 ks. U dubinu ide zavisi ako su u pitanju voćke 10- 25 cm trsovi i do osovine,sve zavisi kakva je zemlja.
 

dady

Član
Tu od
22 Sij 2015
Poruka
141
Mogućnost miješanja srestava

Pozdrav dali nezko zna mogu li se miješati nativo i ridomil skupa ili fantic m i domark itd.......
 

Dubravac

Član
Tu od
31 Ožu 2015
Poruka
200
Danas prskanje Ridimil + Topas+Pepelin pa onda međuredna obrada

RPy8dos.jpg


yFtdqPz.jpg
 

vitomir 1

Član
Tu od
7 Lip 2011
Poruka
292
Hvala,ako ih ne nadem u ducanu ima ih na ebayu
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
To je sorta Otrovot,****** vas spricanje od tog vam pimpek nebu stal,v mojim goricama kak dragi bozek odluci,nema otrova,pij malo al dobro ,nije valjda da to konzumirate.Znam od nekojih vina bit agresivan,neki vrag mi smeta ,no od moje kapljica uvik veseo i sam na gluposti mislim al i zena ima korist od toga.Jel ste stavili ikad na papir,cijenu spricanja i dobivenu kolicinu te bez spricanja i kvalitetu kao i cuvanje prirode (npr. pcele) kao i vase i zdravlje onih kojim prodajete,,, zar ne osjecate krivnju???:s::icon_sad:
 
E

el pibe

Guest
Dubravac,vidim imaš sve uredno od vinograda i mehanizacije ali jedan savijet štiti se bolje i stavi si kvalitetniju masku.*Hotela* nemreš uspoređivati fine sorte sa prastarim otpornim sortama i brajdama koje je još posadio Matija Gubec.Fine sorte (cijepljene)iziskuju redovito tretiranje prskanjem inače ne uspijevaju,nema kvalitetnog uroda tu niti Bog ne pomaže.A to kaj si agresivan po vinu to ti vjeruj nisu krive fine sorte ni špric,zna se karenca i koliko treba grožđu da se očisti od špricanja do berbe i konzumacije.Eventualno možeš imati drugi dan glavobolju ako se pretjera sa sumporenjem i konzumacijom.Ali to je već tema podrumarenja i tretiranja vina:icon_lol:u koju se naravno ubraja i kultura pijenja vina:icon_pidu:
 
Na vrh