Ma lako za gnoj bitna je samo zaštita ja vidim da njima ništa ne fali samo ima bolesti
Ja sam fotografirao jako iz blizine, da se vide detalji, ali ako staneš malo dalje sa strane i usporediš recimo samo veličinu listova njihovih i mojih trsova, onda se vidi da su njihovi ostali najmanje duplo manji, na žalost. Prijašnji su vlasnici, dvije ili tri godine prije nego je kod njih prvo umro sin, pa ubrzo i otac posadili 75 kom novih trsova, sve su popunili, a sada su nakon samo cca 4 godine ponovo velika prazna polja i strše prazni čokoti koji nisu ni potjerali poslije rezidbe. Šteta, velika šteta, nekada su te gorice i moje zajedno imale istog vlasnika i jednaku kondiciju...
Našli su oni sami "svoje rješenje problema", jučer su došli k nama na čašu vina i dali nam informaciju da su gorice dali u oglasnik, "nije to za njih" rekli su svoj zaključak, jer to samo čitavu godinu radiš...
Onako, neka znamo ako uskoro vidimo neke nove ljude.
Inače su več jučer brali, što je ipak bilo za nas malo neočekivano, ali spašavaju dok imaju što spasiti.
Jučer smo se nakon jako dugo vremena našli slučajno kod nas "s našim lijevim i desnim susjedima", lijepo se podružili, ali o goricama imamo totalno oprečne stavove. Oni su valjda mislili da se tu samo jede pije i uživa, a ne radi se skoro ništa, valjda,,, nagađam. Rekli su da su trenutno u oglasniku i da ih ljudi zovu, pitaju...
Sretno im njima i nama bilo dalje, oko toga.