• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Općenito

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Toga ti se i ja sad poslije kiše bojim. Sunce nam je nešto baš skuhalo (iako nismo ništa odlistavali i otvarali), ose su več rani dio napale, a sada bi grožđe moglo potegnuti vlagu, s posljedicom pucanja boba, početka truljenja i bog te pitaj kojih još sve posljedica.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
j sam baš sada donesal rozea iz trša. išal sam po kiši. super je. vidim da ti se malo kvari. ja sam zadnje šprical oko 1.7(srpanj) sa ridomilom i tiltom(ili topas nemrem se sjetiti imena). meni se ne kvari.
koji način obrezivanja koristiš? ja koristim dva svijača na 5+ očiju.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Mladi je bračni par prije 2 godine kupio gorice/vinograd tik do naših. Pokazuju kroz život i posao, da imaju mogućnosti i novac, ali u goricama i o goricama - nemaju pojma. Jako je teško ovako pokraj njih živjeti i raditi. Teško je biti susjed pored ovoga njihovoga zdravstvenog stanja, sada, a gdje je još ovogodišnja berba? o_O :cry:

30.8.2022_1.jpg
30.8.2022_2.jpg
30.8.2022_3.jpg

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
30.8.2022_4.jpg
Ovo su fotografije kako sada izgledaju pojedini trsovi mojih susjeda.
Ja se još borim i dobro se držimo i ja i supruga i naše gorice. Ovo njihovo me počinje sve više brinuti.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Nije to botritis. To su posljedice pepeljuge. Kak bi rekel moj prijatelj,imal je Ivica Pepeljo koncert v trsju🤭

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Pomogni im, objasni...ovo nije nikakava strašna greška možda loša koncentracija ili loš tajming...u svakom slučaju ništa nesavladivo, vinogradarenje zbilja nije teško danas samo se držiš rasporeda

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Moja Hotela sa samo jednim prskanjem kuprablau se dobro drži,volim je i gotovo,pružila mi puno lijepih trenutaka,od razvikanih vina previše mi stomak patio. :ppozdrav:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ne daju se oni savjetovat drugome osim jednom svojem prijatelju, nekakav školovani vinar, navodno, nisam ga imao priliku upoznati. "Gorice im nisu jele" ima več 4 godine, samo ih iz godine u godinu beru :cry:

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Ma lako za gnoj bitna je samo zaštita ja vidim da njima ništa ne fali samo ima bolesti

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ma lako za gnoj bitna je samo zaštita ja vidim da njima ništa ne fali samo ima bolesti
Ja sam fotografirao jako iz blizine, da se vide detalji, ali ako staneš malo dalje sa strane i usporediš recimo samo veličinu listova njihovih i mojih trsova, onda se vidi da su njihovi ostali najmanje duplo manji, na žalost. Prijašnji su vlasnici, dvije ili tri godine prije nego je kod njih prvo umro sin, pa ubrzo i otac posadili 75 kom novih trsova, sve su popunili, a sada su nakon samo cca 4 godine ponovo velika prazna polja i strše prazni čokoti koji nisu ni potjerali poslije rezidbe. Šteta, velika šteta, nekada su te gorice i moje zajedno imale istog vlasnika i jednaku kondiciju...

Našli su oni sami "svoje rješenje problema", jučer su došli k nama na čašu vina i dali nam informaciju da su gorice dali u oglasnik, "nije to za njih" rekli su svoj zaključak, jer to samo čitavu godinu radiš...
Onako, neka znamo ako uskoro vidimo neke nove ljude.

Inače su več jučer brali, što je ipak bilo za nas malo neočekivano, ali spašavaju dok imaju što spasiti.

Jučer smo se nakon jako dugo vremena našli slučajno kod nas "s našim lijevim i desnim susjedima", lijepo se podružili, ali o goricama imamo totalno oprečne stavove. Oni su valjda mislili da se tu samo jede pije i uživa, a ne radi se skoro ništa, valjda,,, nagađam. Rekli su da su trenutno u oglasniku i da ih ljudi zovu, pitaju...
Sretno im njima i nama bilo dalje, oko toga.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Kolega Plus,evo ti prilika da proširiš hacijendu. I nakopaš si na glavu još malo posla. A pošto svi znamo da voliš delati,prilika sam takva. Cijena? Po tvojim uvjetima naravno

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ne bu išlo. Niti u ludilu. Ja sam i svoje smanjio, pocijepao 130 kom. Hvala ne bi.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Šalim se . Imaš ti prekrasne gorice. Za tebe za piti dosta,a bogme i za delati. Kod tebe se vidi da znaš kaj delaš. Ali za to treba imati i ljubavi. Ja sam svim tim nadobudnim ,novopečenim vinogradarima objasnil da ako očekuje biznis od 500 trsi,bolje da odma pocepa. Jedan takvi,dve parcele od mene,je ove lete pošprical 1 put. Slovima jedan put. Sredinom 7 mjeseca . Bi ti poslikal grožđe,ali nemam kaj

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,765
Svi tu nešto pričaju o špricanju vinigrada i ostali pizdarijama oko rada u vinogradu, i kako sačuvati zdravo grožđe. Pred nekoliko dana otišao u svoj vinograd, ono čisto da vidim kako što i kako izgleda. I iznenadio sam se , grožđe izgleda odlično. Naime vinograd nije bio uopće ove godine diran, kako je završila prošla sezona od onda nije taknut. Vinograd je bio dan u najam već nekih petnaestak godina, i bio je obrađivan kako tako. Ali ove godine čovijek je rekao da ga ne može više raditi, i to u aprilu mjesecu. Tako da sad ovako izgleda. Godina je bila samo takva (bez kiše) , a vinograd je na nekih 330 metara nadmorske visine. To su dva elementa da je ovako uspijelo, ako se to može nazvati uspješnom godinom. Znači ništa nije rađeno cijele godine, čak ni nisam bi u vinogradu do pred 5 dana. Jedino što sam radio je da sam samo prošao po redovima i pošiškao loze koje su obrasle . Nekoliko slika kako izgleda malvazija. Sutra će se brati pa ćemo vidjeti koko će biti.
IMG_20220905_133950[1].jpg
IMG_20220905_134502[1].jpg
IMG_20220905_134742[1].jpg

Najnoviji postovi

Na vrh