pozdrav svima ja sam nov na forumu a i nema dugo kako se bavim pcelarstvom pa me interesira dali je pametno da ih spustim samo na jedan nastavak preko zime i kada to uraditi :icon_question:
hvala na odgovoru drustva su proslogodisnja hranio sam tu i tamo a posto imaju nesto meda mislio sam da sve spakujem dolje a gornji nastavak spremim negdije za sljedecu godin kad je najbolije vrijeme da to uradim i dali mogu hraniti jos i sad dali sa sirupom ili sa pogacom :icon_scratch:Kod zazimljavanja bitno je puno faktora,prvo i osnovno dali je društvo mlado,znaci dali su rojevi ili starija drustva.
Drugo dali si prihranjival u 8mj?
Koliko meda ima unutra i dali su napravile mednu kapu?
Dosta vizualno možeš kao početnik vidjet na i you tubeu upisi zazimljavanje pčela i puno ćeš lakše polovit neke stvari.
Jako je bitna ventilacija košnica i da su zasticene od vjetrova.
Svatko ima svoju teoriju i drukčije rade,pa pogledaj vise različitih mišljenja i metoda pa si sam napravi kako Želiš.
pzdrav kukas ja sam pcetnik i oko izbora pzicie imao sam dosta problema na jednom mijestu neko kao iskusan veli ne valja vijetar ovo ono pa ih selim na drugom mijestu ne valija susijed se buni smeta itako ja sam ih selijo tako da rano u jutro zatvorim izlaz sa ljepljivom trekom i onda omotam sa istom trakom od podnice preko poklopca i ubacim u konbi i odvezem negdje dalije tamo odlozim na neke gajbe pive i za neko vrijeme istim postupkom vozim na lokaciju di mi odgovara u tom vremenu prebacijo sam pstolje i nisam imao problema y):pozdrav pcelari imo bi pitanje jedno ja i otac smo poceli ove godine pcelariti pomalo imamo nekih 20 drustava . e problem je u tome sad bi trebali da ih prenesemo na drugo mjesto nekih 50 metara udaljeno od sadasnjeg. kako postupiti dali samo da ih prenesemo ili treba odvesti nesto vise udaljeno da nebi radilice isle na staro mjesto radi orjentacije
neko kaze da spustim sve dole i da raspodielim med po ksnicama koja ima dsta da stavim u onu koja ima malo i da to mogu uraditi i sada :icon_exclaim::icon_exclaim: