Re: Oranje,oranje,oranje...
kikic MF kaže:
MATIJA CASE malo te ne kužim pitanje. ja imam identične pretplužnjake kao ti. ja sam polomio dasku na pretplužnjku na svojem plugu, pa sam doma sam sklepao drugu
i privari na staru i stavio gore. na oko ne izgleda baš lijepo ali taj pretplužnjka mi sad najbolje zaorava.
zakačio sam kamen i on mi je savinuo dasku na pretplužnjaku i otrgnuo ju dolovno. i tao sam doma složio ručni rad bez ikakvog alata, malo grijanja čekič malo plate zakalio u ulju, pošto se materijal dao kalit, i privario stavio gore jest da nije bal lijepo na oko, ali sad mi on punobolje zameče kukuruzovinu i ostatke.
moj plug je visok 85 i ima mjest gdje se i meni zna zaštopat, al to samo zna na prvoj brazdi dok počinjem oranje. pretplužnjake nikad nisam vadio ali po meni nisu baš dobor osmišljeni. za kukuruzovinu zna ostajat na mjestima vani al to je zanemarivo. i ja planiram staviti pretplužnjake kakve sam imao na onom prijašnjem plugu koji nije imao peraju na daski pretplužnjkaka nego je daska bila onako savinuta tako da je odma zametala kukuruzovinu i ništa se nije nigdje vidlo van.
ili ču se malo igrat s ovim daskama i malo ih nadograđivat. i one repove drukčije osmisliti tako da neču imat problema kod kukuruziovine makar ih nemam niti sad ali ima kad se zna zaštopat.
dali se tebi nabere između pretpluga i daske ili ispred pretpluga??? i malo mi pjasni kako misliš da mi stoje pretplužnjaci[/quote:ata26lpt]
nabere mi se između pretpluga i daske zato su več dolje,imam pera gore i ona bolje zatrpavaju nego pretplužnjaci jučer sam orao i ide super taman je mokro...
kak su tvoji udaljeni od špice lemeša do špice lemeša od pretplužnjaka?