G
Guest
Guest
ratarko to ti je isto tak kak ovi nizozemci na fp oru s traktorom od 80 ks s trobrazdnim plugom, a kod mene za isto takvo treba barem 120 ks traktor i jos mu je na nekim parcelama tesko.jos kad sam bil kod svojih staraca (prije pet g.) imali smo mf-178 s dodatno ugradjenim turbom (imas ga na mojim i ivicinim postovima) i njemu je 2x14 plug taman.ja ako hocu sa svojim, malim fergacom dobro izorati moram orati s jednobrazdnim plugom a dvobrazdnim mogu orati jedino strnista ali moram cekati kisu jer ako je susno onda ni to neide. jednostavno je takva zemlja i sta se tu moze. ja imam cca tri jutra livade gdje je jos tvrdje i tu kad bi gradil bazena ne bi trebal nikakav beton samo iskopati grabu i nista drugo jer prakticki uopce ne upija vodu vec ona ostaje tak dugo dok se ne osusi. a opet ovi koji su blize dravi imaju pjescane zemlje i od potrosi goriva za kompletnu pripremu zemlje za sjetvu manje nego ja samo za oranje, ali ako je susna godina onda nemaju nista pa opet ste strane nije dobro.