Vjeruj mi na duhanu neces skoro bankrotirati, posto se u europi jedva sadi, jer se u austriji toliko zagadila zemlja da sad mora mirovati da se malo oporravi od intenzivne sadnje duhana.
Duhan je kao korov i iz zemlje izvlaci SVE. Ja ga sadim vec preko 10 godina, ali na povrsini od 2 jutra i sad ce biti treca godina za redom da na jednu te istu njivu idemo s duhanom...
Neki bi rekli da smo budale, ali kad das veliku paru za stajski gnoj i jos rukas gnojiva da zemlja bude koliko-toliko plodna, onda je steta tu sijeti neku zitaricu... Plan je da 5 godina tu sadimo duhan, pa cemo vidjet gdje cemo biti kad se duhana rijesimo...
Sa tih 2 jutra mi imamo oko 40- 45 000 kn cistih novaca, posto sami radimo sve i to nije duhan za susare, nego onaj sto se na zraku susi...
Dva veca poljoprivrednika ovdje sade oko 5-6 jutara svake godine vec dvije godine
i kazu da im se isplati placati rabotu, da oni nista ne rade, osim da sjede u traktoru i nadgledaju kako ovi rade...
Stalno se prosiruju, jer kako kazu da od zita i slicnih mu usjeva nema neke koristi, posto nemaju neke velike povrsine a da su njihove, nego sve u zakupu...