• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...1

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
R

Ratarko

Guest
Nisam još odlučio cijenu buduči da nisu trenutno na prodaju ali cijena takvog traktora je 50.000 kn pa na više.
 
A

agrarac

Guest
ja mislim da je najjeftinije kupiti takav traktor,ali je potrebno uložiti puno truda da ga obnoviš al onda i znaš čime raspolažeš a i mislim da su bolji jer je to čista mehanika na stroju koju dobrim dijelom možeš sam popravljati i za male novce,a elektronika na polju je super stvar,al kad počne zajebavati imaš samo probleme a nemožeš ništa sam popraviti..
 
R

Ratarko

Guest
Slažem se sa tobom da je kupnja takvog traktora ne loš potez ali zašto kažeš da treba puno truda da se obnovi , ovi moji kakvi got da jesu kada okreniš ključ oni pale i rade cijeli dan , sve je potpuno ispravno. Jedino ako si mislio na ono što sam rekao da sam ih kupio na otpadu onda ok jel tu je stvarno trebalo puno truda da se doteraju u red .
 
R

Ratarko

Guest
igor_peradar kaže:

Joj , joj , joj , koliko mi je sada krivo što sam izbrisao svoj isti takav video , ne mogu ti objasniti :cry:
Neki dan kada sam to orao sa Torpedom napravio sam takav isti video.
Istrčao sam iz traktora i otišao jedno 80 metara ispred njega i počeo snimati , kada me je traktor prošao za nekih 50 metara onda sam prekinio snimanje i ponovo gas za njim da ga stignem 8)

Kada sam došao u kabinu pogledao sam video i bilo je super uspijelo .
Onda samo dva glupa klika i izbrisao sam video , više niti sam neznam šta sam mislio u tome trenutku a bilo mi je toliko krivo. Nisam imao više snage da snimam ponovo , trčanje mi nije hobi.
 

igor_peradar

Član
Tu od
24 Sij 2007
Poruka
277
:)
šteta, to ide valjda kad je veči traktor sa težim plugom i naravno na nekoj ravnici,
zamisli na nekoj nizbrdici to napravit!!!
 
R

Ratarko

Guest
Pa i ja sam dugo razmišljao o tome šta bi bilo kad bi bilo , tabla je bila 600 metara pa sam se upustio u gluparenje :lol:
 
R

Ratarko

Guest
Usput , da li netko zna za neki program koji bi mogao sa memory kartice povratiti taj podatak koji sam izbrisao ( taj film ) .
Nisam ništa više snimao ili slikao nakon toga , znači samo sam obrisao i stavio fotič u ladicu. Načuo sam da bi se to moglo vratiti ali kako ?
 
M

Mister x

Guest
Imam jedan program za USB Recovery ali ako je o Sony-u riječ onda zaboravi i trči ponovo.. :lol:
 
R

Ratarko

Guest
Radi se o foto aparatu Fuji koji koristi XD Picture card memory karticu , potržiču taj program na netu , možda pomogne .
 
B

Bobo

Guest
E, ratarko, sto je bilo na torpedima pokvareno, ako su bili "nepopravljivi" i kao takvi odbaceni.

Kazes da nije ni na jednom generalka radjena, dakle nije motor...

I,da... Jesu li i RX170 "zracnjaci" ili tu ide voda. Pitam zato sto su kod mene u kombinatu prije rada orali sa torpedima, i svaki je zaribao. tzv. "problem sestog klipa". I kad su im napravili generalke, od onda su samo vukli prikolice na silos...

Kako se tvoj torpedo ponasa u oranju sto se grijanja tice?
 
R

Ratarko

Guest
Na jednom je klipnjača probila blok motora dok je drugi razbio kučište mjenjača - na ležajima od snopova ( 3 ) u mjenjaču . Kvarovi te vrste se nisu popravljali na kombinatima več je u obzir dolazila samo zamjena kompletnog motora ili mjenjača eventualno ako je bio koji bolji mehaničar da se upustio u izmjenu samo bloka motora ili samo kučišta mjenjača ali na tome pogonu takve osobe nije bilo pa su odbačeni u otpad u jedan kut na pogonu. Tamo su stojali nekoliko godina prije nego sam ih kupio a za to vrijeme je sa njih poskidano sve što se može poskidati buduči da su imali još 18 ispravnih RX 170 traktora i kada bi se oni kvarili radili su transplataciju dijelova. Kupio sam ih takve očerupane ( bez 3 kotača , bez šajbi , sjedala , volana , vrata , boschpumpe , pumpe ulja , alnasera , alternatora , komplet klime sa kompresorom , zadnje poluge hidraulika ... ) Å teta što nisam imao fotič u to vrijeme , slike bi bile užasne.

Generalka je rađena dva puta na jednom od njih , prvi puta nije bilo dobro složeno i ubrzo smo morali ponovo raditi motor . Nakon druge generalke radi več godinama ok. Na drugom RX-u motor nije diran , osim štelanja ventila , mislim da ima 16.500 radni sati ali nisam siguran .

RX 170 ima zračno hlađenje motora i po ljetu se pregrijavaju u oranju . Mora se posvetiti dosta pažnje oko pregrijavanja motora ili bude to što si rakao :(
Na moje RX-e sam ugradio dodatni mjerač za temperaturu , isti kao u IMT 539 za temperaturu motora samo što na RX-u mjere temperaturu ulja u motoru jel naravno nema vode . Ako pratiš taj sat nema problema sa pregrijavanjem , temperatura ulja ide do 110 stupnjeva onda se pali mala sijalica za pregrijavanje motora koju ima svaki RX u komandnoj ploči a povezana je na indikator za pregrijavanje koji stoji na svakoj grugoj glavi motora. Kada se ta sijalica upali potrebno je istog trena stati , ako nisi sisi stao jao si ga tebi :cry:
Kako ja imam te dodatne satove za kontrolu temperature ne može mi se dogoditi da mi se sijalica od pregrijavanja motora upali jel uvijek točno znam radnu temperaturu motora .

RX 170 može raditi beskonačno dugo u jesenskom oranju , samo toči gorivo i vozi ali ako oreš u ljeto drži oči na satu od temperature . Motor je kao na tankerima , veliki obujam motora od preko 9.5 litara i samo 170 KS su nešto najbolje na tome traktoru . Isto tako moram reči da RX 170 iz tih razloga ne voli velike okretaje , crveno mu je na 2400 okretaja što je previše i tamo se ne smije iči niti pod razno . Moji RX-ovi su zatvoreni tako da nemožeš iči preko 2000 okretaja motora . Samo da kažem da jednako ore na 1600 i na 2000 okretaja osim naravno što u drugom slučaju ide brže :)
 
B

Bobo

Guest
Ok, hvala na informacijama...

Dobro pa nisi slikao, jer bi to zbilja bilo uzasno...
 

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,295
Vani su plugovi večinom niski klirensi a i nigdje nevidiš neke biljne ostatke treba li bi mi njima poslati slike što mi oremo sa IMT i ostalim traktorima korove da ne vidiš traktore
 
R

Ratarko

Guest
Ma sve ja to oko korova mogu pretrpiti ali činjenicu da ja svoj četverobrazdni plug vučem sa traktorom od 240 KS a on na slici ima 180-200 KS i osam brazda. Pa ljudi moji plače mi se od toga. Jel vi znate koliko bi mi više zarađivali , imali slobodnog vremena i dulji život da imamo takvo lako oranje . Meni se dogodi da idem jedva 5km/h sa svojim plugom a ovaj bajo na slici ide 6 km/h , siguran sam u to .
 

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,295
e ima tu puno stvari koje kod nas teško mogu proči.Zemlja je sigurno njegova ,sigurno vodi računa o njoj u pitanju plodoreda, obrade tla, sigurno ne izvlači maximum iz te zemlje a da ne vrati,koristi možda stajnjak ako ne sigurno zelenu gnojidbu, reducirao obradu na minimum smanjio više operacija ne jednu eventualno dvije umjesto pet-šest a time smanjio gaženje iste. A kod nas dobiješ tablu na godinu i deri bajo uz malo gnojidbe bi izvukao maximum jer nije te briga ako je netko drugi uzme iduču godinu,kod nas malo ulažemo u zemlju a htjeli bi puno e ide to ali jednom če stati. To se dogodilo na Belju bilo je tabli gdje ni trava nije rasla
 
R

Ratarko

Guest
Pa nismo mi svi baš takvi derani.
Ja recimo rasipam onaj puranski gnoj več tri godine a te table idu svake godine ponovo na licitaciju , prava lutrija.
Prošle godine sam platio čovjeku iz Cerne ( možda ga i znaš , ima Ropu sa 3 osovine ) da mi razbaci karbokalk na više od 60 ha , ove godine ču još toliko razbaciti . Također pazim na to koliko prohoda pravim po njivi ( zato sam kupio onaj rotosem prije tri godine ) , ne gazim bez potrebe , prikolici ne dam da ide na drugu stranu table ako nije prijeko potrebno i tako sve u svemu pazim na te stvari . Naravno podrivam min. svake pete godine na dubinu 50-60 cm , koliki sam glupan da sam na jednom dijelu povadio one žute cijevi od odvodnje na tablama ...
Pazim i na to da ne bacam samo mineralno gnojivo nego svake godine kupim oko 8000 litara UAN-a i 2-3 tisuče litara Fertine-B .

Ah , mogao bi još piskarati ... neču , ne boj te se :wink:
 
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh