Re: Oranje,oranje,oranje...
abrkili kaže:
jedinica,tako se kod nas zove zadnja brazda..ova tvoja zadnja slika..
Aaa tooo :mrgreen: , a čuj lakše ju je napraviti s dvobraznim jer se bolje drži na kraju i fino ju ravno odreže, mada ak ne paziš začas ode fijuuuuu vamo-tamo :lol: :lol:
Dok jednobrazni plug krivuda, jednostavno ga je teško na kraju ravno uperiti i napraviti ravan jarak, recimo dok mi je bio ovaj dvobrazni na remontu, maznuo sam cijelu zimsku brazdu s jednobraznim 14'', bome je preteško s tim ravno odrezati među i jarak, ajd još s 565 nekako, al recimo s 539, pa to bježi, nemožeš ga obuzdat :mrgreen: , ma dvobrazni je banja za orati kaj se tiče pravca i zato to tak uspijeva, naravno treba prakse i živaca i paziti treba ak hočete da to tak lijepo izgleda, sve je do čovjeka
Bobo, ma čini ti se da je preduboko, slika vara :!: :!:
Točno kak veliš, kad uđem s traktorom u jarak s obadvije strane, NARAVNO da moram podići plug na finom jer u protivnom ored do kine :lol: , al neda mi se namatati top link (ko i tebi) pa zadnju brazdu ne diram, a jarak, normalno pustim plug ko i kod oranja, a sad kolio traktor tone u poorano toliko je možda i jarak dublji, AL NEMA SEKIRACIJE, SVE TO TANJURAČA ZATRPA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Još je to moje oranje apoteka, u odnosu kakvih orača kod mene ima i kakvih sam se svakakvih jaraka nagledo, dok ga nešto spaja, štuka, proširuje, zatrpava, ma sranja rade :!: :!: