Tu smo prije oranja naštelavali plug pošto još nikad sa njime nije bilo orano,malo odoka,ali svedno nije bilo dobro pa smo morali ponovo na polju ga naštelat kak se spada. A sada kopči i ori!!
vidim novi plug pa su valjda i raonici novi i ne kužim zakaj si ih klepao (ak dobro vidim bili su u vatri) pa nisu samooštreči?
Pa taj plug nebi išao u zemlju sa novim raonicim koji su debeli ko prst,svi kažu da na vogelovim plugovima netreba klepati raonike ali to nije istina,moj šogor je probao sa novim plugom orat i nije išao u zemlju a kad je odneso kod čovjeka da ih naklepe kaže ide ko lud u zemlju,pa smo ga poslušali ai stvarno su novi predebeli.
Dado jel plug prinova sa jesenjeg sajma?
Pa taj plug nebi išao u zemlju sa novim raonicim koji su debeli ko prst,svi kažu da na vogelovim plugovima netreba klepati raonike ali to nije istina,moj šogor je probao sa novim plugom orat i nije išao u zemlju a kad je odneso kod čovjeka da ih naklepe kaže ide ko lud u zemlju,pa smo ga poslušali ai stvarno su novi predebeli.
EH,sto ljudi sto čudi,sto žena dvjesto sisa,samo kaj je ovo prvo čudo koje sam čuo,treba klepat nove lemeše:madmana::madmana::madmana::axe:
Pa lemeš i mora bit debeo,jer da nije mogli bi orat s papirom,unakazili ste samo lemeš i potrošili koju kunu na taj posao koji nije bio potreban.
onda se lemeši nikada ne bi zrebali ni klepati,nego navariš oplatu i oreš (možda nemaju u selu kovača,pa zato i ne klepaju)
Gle da ti objasnim malo, ako nisi nikad kupio novi plug onda neznaš kaki su novi lemeši,pred 5-6g. smo kupili novi imt 2x12" bili su lemeši isto debeli stari je probo orat i nije išlo,tako je i šogor kupio tu prije par god vogel l-950 2br. isto su bili debeli lemeši i isto nije htio ič plug u zemlju pa sad kas smo kupili ovaj odma smo ih skinuli a ne se zajebavat dali će ić plug u zemlju ili ne.
Stric mi ima vogela m1020 i nije sa njime mogao orat pa je otišo kuč po imt 2x12 pa je sa njime oro jer plug neče jednostavno u zemlju. To ti govorim iz iskustva nebi to radili zabezveze.
Marko možd je kod tebe drukčije jer kod vas je zemlja lakša za obrađivat nego kod nas.