• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...3

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Čovjek od kojega sam ja kupio zemlju, godinama je orao sa 560 i dvobraznim prekretačem, a koliko cola nemam pojma, vjerojatno 12. U biti nije orao on, nego njegov radnik. Pričao mi je taj radnik da dok je krenuo orati, radni tjedan je imao posla. Riječ je o 9 hektara komadu zemlje, ne baš prelagane za obradu. Šanana nikako da dođeš da ti pokažem tu njivu.

kec-m

Član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
465
Ako može 558 u Hrvatskoj s prekretačom orati može valjda i 560 u Sloveniji . To je vogel 850 ili 950 serije kojo radi od 12 cola i neznam za kaj ne bi oral ?

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,312
Otac je orao. Uglavnom je išao prvom, negdje drugom jer se ova zemlja dosta lako ore. Ja da sam orao sve bi drugom jer je bilo skroz malo proklizavanja, išlo je ok. A probali smo orati i u nizini sa ovom kombinacijom i nema šanse previše proklizavanja, a plug podignut..

Baš smo se sad uvjerili da on nema šta tražiti sa 3 brazde. Najbolji bi bio štelajući okretač, ali bio bi zadovoljan i sa novim tipom posavca 2X14 sa oba crtala :).

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,872
Pa taj ga zeko mora vleči u drugoj samo tak.
Tvoja prva je sporija od moje a jači je za mislim 18 ks i manji plug.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,312
jbg dođi ti i vuci ga u ovim uvjetima u kojima sam ga ja vukao. Vuče on drugom bez problema, već sam rekao. I proxima je 90 ks

I kako je to moja prva sporija???

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,872
Šurjak me je vukao jesenas u berbi sa onom proximom i on kaže da mi nemre pobječi u prvoj nego ga mora prebaciti u drugu.
Ako sam dobro pročitao proxima 90 ima 86 ks ali to je manje bitno.
Nemoj misliti da je kod mene lakše za orati. Orali smo nedavno ja i šure oba dvojica sa imt 14 cola pa sam videl kak ide moj a kak proxima. Normalno da on ide lakše. Ako sam dobro zapamtil tvoj je 12 cola.
Zaboravio napisati nepada mi na pamet da vučem plug. Nešto me boljelo u križima pa kupio traktor za to.

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Proxima 8441 ima 90 ks :) Susjedi s njom vuku tri brazde, mislim da je 3x12, jako lijepo i brzo ore, ali nisu svugdje isti uvjeti.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,312
Ma kad su pravi uvjeti vuče ona to. Ali kad je blato nema šanse da u ravnu ore i sa ovim 2X12. Plug je Olt posavac 2X12 i nema crtalo i dosta loše zaorava i stopa se u jačoj kuruzovini, ali orem s onim što imam, valjda će biti bolji plug u budućnosti.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Kod mene ima jedna 7441 i vuče 3 brazde inače, ove godine je digao zadnju u zrak.

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Skini one deflektore i savij ih da budu cca 10 cm prema naprijed od sadašnje pozicije.

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
...nisu zekani više kaj su nekad bili pogotovo veće fortere...oni imaju snagu,ali su prelagani za tu snagu pa ju nemogu iskoristiti,pogotovo u oranju...po meni je glupost da traktor od cca 100 i 140ks imaju jednaku težinu...
http://www.zetor.co.uk/zetor-forterra
... za usporedbu oni imaju samo 100kg više od mojeg fiatagria koji je 90ks... :(wasntme):

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,872
Ta tvoja proxima ima 4 t valjda. Biče bolji plug. Nemre sve odjednom.
Raspisali se o zetorima a tema je oranje.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Šanana tvoj jedva vuče jednu brazdu, a pogledaj kaj 565 može u Sloveniji!! :icon_fU:
image.jpg
[/url][/IMG]

Oral bi i ja, samo da mi je takov plug :) Pa dodatna hidraulika i 100 čuda još uz to! :)
Ide on s 2x12", samo bi to morao biti strašno visok i dugačak plug da se ne štopa!
Ide on i u dobrim uvjetima s 2x14", sve sam ja to isprobal tak da i sam najbolje znam!

Čovjek od kojega sam ja kupio zemlju, godinama je orao sa 560 i dvobraznim prekretačem, a koliko cola nemam pojma, vjerojatno 12. U biti nije orao on, nego njegov radnik. Pričao mi je taj radnik da dok je krenuo orati, radni tjedan je imao posla. Riječ je o 9 hektara komadu zemlje, ne baš prelagane za obradu. Šanana nikako da dođeš da ti pokažem tu njivu.
To ovo uz dravu?
Bit će prilike, na proljeće :)

...nisu zekani više kaj su nekad bili pogotovo veće fortere...oni imaju snagu,ali su prelagani za tu snagu pa ju nemogu iskoristiti,pogotovo u oranju...po meni je glupost da traktor od cca 100 i 140ks imaju jednaku težinu...
http://www.zetor.co.uk/zetor-forterra
... za usporedbu oni imaju samo 100kg više od mojeg fiatagria koji je 90ks... :(wasntme):

I zaboravel si napisati da tvoj Fiat ima i klip više od tih novih Forterica!

Kam to more durati, isti motor 100 i 140 ks, 4 klipa.
Sve ih bude tvoj Fiat nadživel! :)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh