• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...3

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Nemam vremena probavati. Idem na sigurno. Zato i jesam ovdje, pa slušam (čitam) i hvala svima što dijele svoja mišljenja i iskustva.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ti plugi su na izgled isti, no geometrija rame i položaj brazdi je drugačiji.
Imt ima Zavinute (7) lukove, a OLT ima ravne (I). Zato je OLT-a teže smotati, a i napravljen je od tvrđeg materijala. Na njemu su brazde nekih 15cm više unatrag. No, ujedno je OLT zato skloniji štopanju (ako je nizak).
Moj Posavec je povišen za nekih 12 cm i povučena je prednja brazde prema naprijed, tak da je na mjestu otprilike kao na Imt-u. Ujedno je proširen na na 33cm (13"). Ima pera i produžetke daski, dulji prednji plaz, ali i skinuta crtala.
Tko god od susjeda treba zaorati kukuruzovinu, dolazi ga posuditi, upravo zato jer se ne štopa. Istina, ponekad nemre zatrpati svu masu, jer su daske premale za zahvat i dubinu 32...35cm

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Privodimo kraju...
Kasnije stavim i video ako bog da, i na njemu će se moć vijet što se dogodi kad usporim s traktorom... Ukratko ne dogodi se ništa, tako da brzina oranja nema veze s tim da grublje izorem zimsku brazdu bar što se Vogela tiče...

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
43c447dfd7c3fa7e93363e4d6ff31c15.jpg

Ovo je sa olt 12 proširen na 40cm druga brazda a zaoravam djetelinu staru 5g.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
bhorv -jel to samo zgleda ,ili nemaš deflektore.?I sad nek pogledaju svi kaj pišu kak IMT-ovi plugi nisu baš ,tak,tak,nije to to, ne zaoravaju.....a mase ima !
Imam oba rešetkasta deflektora.

Curi prek daski, pa ih zatrpa iduća brazda.
Neide ništa preko daski.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Kaj nemreš spustit još zadnji dio deflektora dolje?

Nemrem, sad je spusten do kraja, a i nosac deflektora mi je nekako cudan..
DSC06702.jpg

Ovdje se vidi da bi ove rupe trebale biti okomite, pa bi se onda mogla stelati visina deflektora, a one su vodoravne..

Znaci zadnji kraj deflektora bi trebao biti barem 5 cm nize i da mi ga je jos malo savinuti onda bi to islo jos bolje..
DSC06703.jpg

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Digel ti se nosač deflektora, odnosno zemlja ga je izgurala prema gore na šlicanoj rupi.

On ti ima vanjsku rupu okruglu, a unutarnja rupa je šlicana za podešavanje visine deflektora i tu ga izgura s vremenom prema gore, koliko sam se ja šerafa promjenil i koliko pozatezal, al svejedno ga izgura prema gore i onda dobro ne zatrpava.

Sve dok nisam na tu šlicanu rupu navaril jednu okruglu podložnu pločicu M12 u najdonji položaj i tak zategnul nosača, od tad više nema nikakvih problema z deflektorom :)

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Da, taj nosač ne valja nikako. Rupe trebaju bit okomite. Probaj ih nekako izrezat i spustit deflektor a ako ti bude smetala daska onda na tom mjestu gdje se dodiruju izbrusiš deflektor sa fleksom i sa njim čim više dolje. Vjerojatno ćeš onda dobit naprijed prazan prostor između daske i deflektora i tu izreži komad flaha i zavari ga jer će ti se na tom mjestu uvijek skupljat masa i imat ćeš moguća štopanja.

E daj samo prije nego ideš bilo šta radit, pogledaj da taj nosač nije kojim slučajem kontra okrenut.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Ne znam na kaj misliš, prek mob. gledam pa ne vidim baš neke detalje najbolje?

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Da, mozda cak i je kontra okrenut, budem sutra pogledal, ali zavrsil sam zimsku za ovu godinu pa nije hitno..
Bas sam danas gledal na dvobraznjaku 755 i nosac deflektora ima rupe kak treba imati, pa sam ga mislil skinuti i staviti na jednobraznjak, jer tog dvobrasca slabo koristim, pa bi na njemu mogel nekaj iskemijati sa ovim nosacem koji ne valja..

Jel su isti nosaci i deflektori na 755 i na jednobraznjaku?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ak me sječanje dobro služi nosači pašu na rupe, ali nisu jednaki, odnosno savinuti su pod drugim kutem i ovaj od 10-12" pluga kad se stavi na dasku od 14" stoji previsoko.

Znam da samo to jednom isprobaval i tak mi je nekaj ostalo u sječanju.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Obećani video

[yt]https://www.youtube.com/watch?v=eMDvVQg-J04&feature=youtu.be[/yt]

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh