• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...3

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Nefali nista, samo fergusonu nije bilo bas svejedno, drugo su noviji traktori gdje napravis samo jedan KLIK i spera je ukljucena, na 560 nisam ni probao koristiti.

Jucer 3 prsta snijega, danas ga nema i sunce sja, dobro je NH rekao, da ce prije prosusiti nego smrznuti

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ne sam na imt-u nego i na ursusu je koma sa šperom, mogli su ju staviti kod donje kuke pa da sa vanjske strane treba tiskati. Jbte dobiš upalu gležnja od tiskanja. :)

Poslano sa mog ALCATEL ONE TOUCH 5020X koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Zanimljivo...
nama na Štoreu i na Zetoru prije nije bilo problema s tim. Nit su tvrde, a niti ih je problem držati.
Neznam kak je na IMT-u, jer nisam nikad delal nikaj s njim, no da se napraviti ručna špera, koju netreba držati, ili nožna koja se deaktivira, recimo, stiskanjem kuplunga ili kočnice.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Na IMT- u je glup sistem uključivanja(539, na ostalima nisam ni obraćao pažnju kako je) pa se moraš navaliti ko konj. Evo recimo sada na kinezu je kao da pritisnes kvačilo na autu, mehka je i ide skoro do poda i tako da nema zamora dok se drži.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Pa nije toliko tvrda koliko je na glupom mjestu postavljena, pa treba nogu pigat da možeš normalno stisnuti.

haz0r

Član
Tu od
1 Lip 2012
Poruka
460
Ja MF kada pritisnem i pustim, na kraju brazde pritisnem kvacilo, iskopca se. Eventualno kocinicu pipnem i iskoci.

Sent from my i6 using Tapatalk

Posljednje uređivanje:

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Srečom pa nosim radne šlape s kapicom,kad stisnem šperu zaglozdim nogu ispod kabine :icon_thumright:

[yt]https://www.youtube.com/watch?v=ylPA5rXA45M[/yt]

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Na Zetorima (starim) špera je dobra na Ursusu mi također drži i netrebam jako stiskati na IMT-u je bila užas (nekad ulovila nekad ne) pa sem malo doradil uključivanje sad je ok samo ne vrača (vratim rukom ) .

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Z3511 ne uhvati speru odma, moraš naprijed-nazad da bi se ukopcala. Na 6245 je samo malo stisnem i uhvati odmah :).

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ma mene ne muči špera nego njezin glupi položal za nogu, ali budem ja to nekak rešil da je bliže i lakše za pritisnuti sa nogom.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
A na kolikom gasu oreš? Pretpostavljam ne više od 1800.
Daj mu gasa, pa bu bolje išel.

Orem na oko 2000 okretaja, uglavnom mrvicu manje od punog gasa. I tako skoro uvijek :icon_biggrin:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Pa taj se motor vrti 2250 na nazivnom gasu, znači da imaš još 10% okretaja, pa možete biti jednako brzi, tim više kaj je s većim gumama motor više opterećen.

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
522
Neznam kak je na vašim traktorima, ali na mojem je torpedu špera odlično riješena samo ju treba stisnuti i ona drži sve dok traktor ne počne skretati. Kaj se tiče oranja oremo sa dvobraznom 12-com 25-30cm i u brdo i u dol kad počinje proklizivati normalno stisnemo šperu. Oremo na manje od pol gasa u prvoj brzoj.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Prošli tjedan sam završio sa zimskom brazdom
DSC_1277.jpg

DSC_1278.jpg

DSC_1279.jpg

Lani tata zaorao nogu od pluga,sad sam ju ja izorao
DSC_1280.jpg

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Mogo sam i prije,spustim kotač i on mi je umjesto noge ili ga podbočim sa cjepanicom,jer plug mi je na bašći te kako puštamo krave na ispašu motaju se oko njega pa hoće past bez noge.
Iskreno nisam mjerio dubinu,orem ko i svake godine jednako,kolega Dino bi mogao reć dubinu jer je on isto orao kao i ja. Ljepo se rasipalo,možda i previše za zimsku brazdu.

borovicb

Član
Tu od
29 Velj 2012
Poruka
406
Iskreno nisam mjerio dubinu,orem ko i svake godine jednako.

Ne brine te da bi se mogel napraviti taban pluga?
Ja ove godine orem na 30cm, prošle sam oral na 25cm, sljedeče ču na 28cm. (+/-)

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Ja sa blokadom nemam nikavih problema. Ne radi mi i amen.

A jedino kada mi je potrebna, to je pri oranju mokrih uvratina. Nikada nisam imao priliku da ne mogu bez nje.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh