I da zna da je gotov. Uzimace mu plug dok i njegovog ne potrose ili ne daj boze ostete. Sve do tada nikako nece prestati orati s'njegovim plugom.Ako ih jednom odbije,svo dotadasnje "pozajmljivanje" oni u sekundu zaborave,i cak sto vise,bice jako ljuti. A da ce nekad izaci u susret Zokiju,to nek vise zaboravi. A postoji i druga,jos gora varijanta,a ta je da sad i sam svoj plug ostavi da postane neupotrebljiv,pa da se oni sami okane "pozajmljivanja".Naravno ako ga u medju vremenu ne uviju i poremete. Poznati su mi puno takvih slucajeva iskoriscavanja dobrodusnog ili bolje reci naivnog (kod jednog komsiju sje..li mu pumpu na prskalici,kod drugog plomili mu jedno krilo na drljacama...meni probusili gumu na prikolici...drugom isto probusili gumu na prikolici... i sve to vrate defektno bez pritom da ga dovedu u prvobitno stanje.vec te ostave da se sam maltretiras da to popravis kako bi mogao da i dalje radis.naravno sve o svom trosku, vremenu i nerava...). Zato od mene se vise ne ni osudjuju "pozajmiti".Zoki sad si gotov...Tako je i kod mene...Komsije,njih dvojica imaju plugove ko moji al eto ih kad god oru za moih....Kod jednog nema lemesa nist a drugi pogubio crtala i istrosio daske pa im je lakse zakacit moje neg popravljat svoje
Ali najbolje kad moraš svoju stvar tražiti po selu i još ti bude neugodno kad dođeš tražiti... Do toga je došlo da te sramota tražiti nešto što je tvoje.
Kod mene vječito nešto fali... Kompresor, bušilica, muljača za grožđe (Posuđena još u 9mj. Bajica ju shebao i rekao da će popraviti... Mislite da je popravio ili makar vratio? Ha - Ha)
A ako slučajno ne posudiš ili tražiš da ti vrate, svi se naljute i onda čuješ po selu da si ovakav, onakav. Ja se redovno sa starim zakačim baš zbog tog posuđivanja. U redu je posuditi nekome za koga znam da će mi vratiti u roku u kojem kaže da će vratiti ili ako nešto pokida da sredi ili vrati i kaže čuj to i to sam napravio, ti sredi ja ću platiti. Takvih je kod mene možda 2...