• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...4

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Moja procjena nekih 500 kg da je plug. Bez utega radim, al ne bi mu škodil kakav, bar od 50 kg. Uglavnom u 1.brzoj, ak je negdi tvrdo onda ga hitim u 3.sporu

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Po meni IMT ima jedan dobar plug, IMT 754, jedina mu mana kaj je niski. Bitno je poštovati pravila uštimavanja pluga i traktora.
Al prijatelj je radna tijela od 754 stavil na ramu od 756 i to ide milina. Evo jedan video mojeg rada s 754:

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Dobar je zato što ima Kverneland glave/daske koje je nekad IMT stavljal na svoje plugove. Umjesto da su to još unaprijedili (npr. povisili i produžili plug) oni su ga unazadili.

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Dobar je zato što ima Kverneland glave/daske koje je nekad IMT stavljal na svoje plugove. Umjesto da su to još unaprijedili (npr. povisili i produžili plug) oni su ga unazadili.
Zato i velim da je taj dobar Imteov plug, radi kverneland glava

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,765
Ja sam isto mislio da je olt dobar plug dok nisam kupio eberharta i cudio se ko pura dreku. Kad sam preorao njivu s njim ljudi su me pitali kaj si frezao njivu umjesto orao :ROFLMAO: :hahah:
Al opet ovisi koji traktor...mislim da je dvobrazdni okretac za 539 malo puno...al to je samo misljenje...i da mogu probal bi ga sigurno da.se uvjerim da ga moze vuci i onda bi ga i kupil...

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
NeMa BoLJeG pLuGa oD IMT-a, NeKa PrIčA tKo šTa HoĆe

Di su sad ovi majstori, ebem vam IMT plug...
Kolega, evo mojeg Imt-a koji je postal pravi plug.
Mislim da ni jedan original Imt ne ore ko sad ovaj.
Full opremu ima, pretpluznjak, crtalo, deflektor.. 😁
Rokam s njim 30 rali godisnje, taj se bome naore, ali i sad radi ko zapadnjak.
20211112_124253.jpg

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Kolega, evo mojeg Imt-a koji je postal pravi plug.
Mislim da ni jedan original Imt ne ore ko sad ovaj.
Full opremu ima, pretpluznjak, crtalo, deflektor.. 😁
Rokam s njim 30 rali godisnje, taj se bome naore, ali i sad radi ko zapadnjak.
View attachment 42302
Da li ti se zna zaštopati u kukuruzinju, s obzirom da nije povišen, ili pretplužnjak rješava problem?

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Od kak sam ugradil pretpluznjak, vise ne gledam iza dok orem.
Evo sad sam oral za sjetvu frisku kukuruzovinu, bilo je dosta mase, ni jednom nisam stal, a ni listic ne viri van zemlje.
Pretpluznjak je cudo, trebalo bi zabraniti proizvodnju plugova bez toga.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
@Ivan KC, pa otkud samo volja za orati 30 rali jednobraznim plugom.
Ima danas plugova dvobraznih za relativno male novce. Ko želi malo ga doraditi i može se sa njime lijepo orati.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Sa kojim bi se dvobraznim plugom i IMT 539 mogla zaorati kukuruzovina kao što ju zaore jednobražnjak i uz koje dorade?

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Mane, za 8 h mogu izorati 2 jutra.
Znaci recimo zimske imam malo vise 20 jutara i to imam 10 dana za orati.
Nije to nist strasno, pogotovo sad kak sam si usavrsil pluga.

Ali htel bi probati orati sa svojim 539 i plugom od kolege ZGseljak, mislim da bi to kod mene super islo jer imam laganu zemlju za obradu.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Imao sam IMT 756 i uz sitne modifikacije sa metalnim perima plug je radio sasvim ok. Znam da plug nije baš za 539 ali recimo uzet neki dvobrazni VK i stavit pretplužnjake, mislim da bi to funkcioniralo.
Imam i OLT Posavca 2*10 i on dobro zaorava bez dorada, njega 539 vuče bez problema.

Najnoviji postovi

Na vrh