Kaj to,ilova zemlja? Takve imam, užas za obradu.I danas radno.
Daj koju sliku od pile 😁I danas radno.
Da, zapravo nešto između pijeska i ilovače, nije na svakome mjestu ista. Zapravo ta zemlja je još dobra, budem slikao drugu njivu kad budem orao, žuta, masna ilovača, tu su tek prave muke.Kaj to,ilova zemlja? Takve imam, užas za obradu.
Na što točno misliš, da se nebi krivo razumjeli. 😊Daj koju sliku od pile 😁
Na torpeda😁Da, zapravo nešto između pijeska i ilovače, nije na svakome mjestu ista. Zapravo ta zemlja je još dobra, budem slikao drugu njivu kad budem orao, žuta, masna ilovača, tu su tek prave muke.
Na što točno misliš, da se nebi krivo razumjeli. 😊
Može, nema problema, drugi put kad budem orao ću poslikati. 😉Na torpeda😁
Daj koju sliku od pile 😁
Evo, kako sam i obećao, pokoja slika "pile".Kaj to,ilova zemlja? Takve imam, užas za obradu.
Prošle godine sam jednu zemlju izoro 10.10 tak nes, a ostale zemlje kroz 11. mjesec, na toj zemlji koja je bila orana u 10. mjesecu drač je zrasel tak kaj sam jedva zapiral zimsku brazdu kolko se lovilo za branu, a ove ostale ništa muno drača nisu imale, isto mi je bil problem kad sam prskal kukuruz i drac je bil velik, ove godine prije 11. mjeseca ne orem.Pa iskreno, neznam, svake godine više, manje izoram krajem 10 mjeseca, a sad da li je to greška, iskreno nisam nikad o tome razmišljao. Na proljeće frezam i sijemo kukuruz i tako radim godinama.
Zna biti, ali ništa strašno, uglavnom je bilo dobro, tek nakon frezanja znalo izbiti, ali smo prskali i bilo je OK. Nije bilo nekih većih problema.Okej, ako si zadovoljan super. Nema korova na proljeće?
Ja osobno orem prvom polovicom prosinca.
Ja sam jedne godine u 11 ili 12 mjesecu, mislim da je već zemlja bila malo promrzla, gornji sloj je bio sklizak i imao sam problema, čak ako se ne varam mislim da ni nisam mogao orati, sva 4, ali bez uspjeha. Nakon toga sam se prebacio u 10 mjesec, rekao da ne budem više čekao tako dugo i tako sam se naviknuo.Prošle godine sam jednu zemlju izoro 10.10 tak nes, a ostale zemlje kroz 11. mjesec, na toj zemlji koja je bila orana u 10. mjesecu drač je zrasel tak kaj sam jedva zapiral zimsku brazdu kolko se lovilo za branu, a ove ostale ništa muno drača nisu imale, isto mi je bil problem kad sam prskal kukuruz i drac je bil velik, ove godine prije 11. mjeseca ne orem.