MilanZetor
Iskusan lik
- Tu od
- 7 Lis 2011
- Poruka
- 6,311
Još bih dodao da se sve to na proljeće pozna najviše iako u jesen izgleda super..
Smij se do mile volje, da imam vremena posnimio bi kako ide u brdu 5km/h 15-20cm duboko pod šperom i samo stane i nejde nikud ako se plug ne podigne. Neki misle da sam ja glup pa da ne znam pluga naštelati no dobro budem ja i dalje radio kako mislim da je najbolje uopće me ne brine . Plug je star 2 godine, španeri otpušteni i plug ore u svom centru, ne baca traktor nikud da se razumijemo. A tu gdje proxima proklizava 6245 jedva jedvice izvuče 2x12 i to skroz plitko samo da plug malo ide u zemlju.
Kad sam rekao da baca traktor mislio sam na 6245 i čak kad više uhvati prva brazda ili traktor puno smanji gas ili ga ugasi. Ne pišem ja tu bezveze nego je to tako, teži uvjeti gospodarenja, brdski kraj i ostalo s čim se borimo u mom kraju.
Kvačilo se više troši, pod tim mislim na lamelu i držim do toga da je tako. U okretanju moraš bar 3 poteza napraviti da bi se vratio nazad u brazdu i nek je neki teži plug iza 600-800kg pa stalno stišći kvačilo i kreći stani nije mu svejedno, lamela tu dosta kraće traje.
Istina kolega malo sam se pregrubo izrazio, ali jednostavno dok ulovi više zemlje ili ga malo baci u stranu ili čak ugasi traktor gdje je neka ilovača i slično.
Jooj,kad ovo @mali vidi...Moje misljenje je da je imt najgori plug ikad proizveden, nema veze koliko cola i brazdi..
Ajd jos ovi dvobraznjaci, kao da imaju bolje savinute daske pa ljepse okrecu zemlju, ali jednobraznjak, taj je gori od onog konjskog koji se drzi rukama, ove jeseni sam se naoral s njim, i to smece je nemoguce nastelati, ako ga nastelas da dobro zatrpava, stalno se kupi i stopa, ako ga nastelas da se ne kupi, onda ne zatrpava dobro, kosa vuca je stalno prisutna, tu lijeka nema..
Sad sam dobil ideju da kupim neki zapadni dvobrazni plug ravnjak i skinem zadnju brazdu i orem samo s jednom, al predpluznjak obavezo, to bude mozda vogel, ima tu jedan iz sela, jedno od ljepsih je njegovo oranje..
Hm, ne bi se baš složil da je IMT niš koristi. Dvobrazni i nije nešto u orginalu, kad ga se malo predela dobar je i solidno ore, a kaj se tiče jednobraznog e tu mu skidam kapu. Imamo ga već preko 30 godina i taj se je naorao svega i svašta, malo je toga kaj on nemože zaorat.Moje misljenje je da je imt najgori plug ikad proizveden, nema veze koliko cola i brazdi..
Ajd jos ovi dvobraznjaci, kao da imaju bolje savinute daske pa ljepse okrecu zemlju, ali jednobraznjak, taj je gori od onog konjskog koji se drzi rukama, ove jeseni sam se naoral s njim, i to smece je nemoguce nastelati, ako ga nastelas da dobro zatrpava, stalno se kupi i stopa, ako ga nastelas da se ne kupi, onda ne zatrpava dobro, kosa vuca je stalno prisutna, tu lijeka nema..
Sad sam dobil ideju da kupim neki zapadni dvobrazni plug ravnjak i skinem zadnju brazdu i orem samo s jednom, al predpluznjak obavezo, to bude mozda vogel, ima tu jedan iz sela, jedno od ljepsih je njegovo oranje..
Hm, ne bi se baš složil da je IMT niš koristi. Dvobrazni i nije nešto u orginalu, kad ga se malo predela dobar je i solidno ore, a kaj se tiče jednobraznog e tu mu skidam kapu. Imamo ga već preko 30 godina i taj se je naorao svega i svašta, malo je toga kaj on nemože zaorat.
Imam za jaci, ali posto stignem sve na vrijeme i s ovim, malo se pomucim ali ide..
Budem ja slozil nekakvog jednobrasca kaj bude oral ko slika..