Imenjače, nema problema. Uvijek me veseli ako mogu, razmjenom iskustava, nekome pomoći. Po meni je to glavna svrha foruma.
Plug je u originalu 2x14". Ja sam zadnju brazdu premjestil za cca 5 cm i dobil 2x12". 2x14" je za moj traktor previše u teškoj zemlji. Konstrukcija nosača plužnih tijela je takva da je to omogućemo. Da nije, ne bi kupil taj plug.
20150308-1
Kad je 14 " onda je na lijevom dijelu nosača. Za oranje s jednom brazdom sam zadnje tijelo preselil naprijed. Bez te promjene nije dobro išlo. Tak sam oral prošle godine uz prošireni traktor. Između kotača je bilo 102 cm (inače ga imam na 82 cm). Kad sam plug dovoljno odbrazdil mogel sam otpustiti španere i plug je uzimal dobru širinu. Nisam mjeril jel bilo 13" ili 14". Za podešavanje prve brazde ima 3 rupe na razmaku 5 cm. Bilo bi bolje da ih je više, ali nažalost nije.
Zadnje plužno tijelo sam ostavil narijed i kad je plug dvobrazdni. Nema problema kod oranja. Dubinu reguliram hidraulikom s konstantnim otporom vuće. Problem je ako zemlja nije podjednako teška, onda u lakšem dijelu zagrabi preduboko. No, na takvoj njivi si malo pomognem ručicom za regulaciju dubine.
Nemam nikakvih iskustava s oranjem iza berača. Orem pomalčiranu kuruznicu pa ti tu ne mogu dati odgovor na osnovu iskustva, ali s visokim jednobradnjakom bi to moralo štimati. Čak bi trebal bez štopanja zaoravati čitavu kuruznicu.