gogo
Aktivni član
- Tu od
- 10 Lis 2012
- Poruka
- 4,203
Ja orem sa tomo vinkovicemi neizorano ostane mi manje od pola metra happy):
naravno da ta zadnja brazda ide malo plica kako bi ga freza lakse popunila jarak,,,
Ja imam malog Fegusona za te stvari, orem s Oltovim jednobrazdnim plugom, i onda zadnje dvije brazde s dvobrazdnim IMT-om, ali opet ostane. Dobro, nije to tako strašno, al nekako mi štihača nije instrument po mom ukusu! :icon_razz:
Meni bi to bila zadnja opcija...ali zašto uopce orat plastenik...ja bi samo sa podrivačem prošo ili sa lopatarom, ne znam kako kod vas zovu to, danas se stvarno nudi puno opcija za plastenike bez oranja
Moram nekako zaorati gnoj, i ostatke od biljaka, a i dobro je preorati zemlju radi raznih razloga. Na proljeće ide gore rotodrljača da se zemlja poravna i stisne, zatim se komplet sve pokriva s prostirkom za plastenike, i tu se proizvode presadnice povrća, kad se plastenici u osmom mjesecu isprazne, onda podrivam, pa pripremim s rotodrljačom, i tad se sadi povrće na foliju, onda opet oranje i tako u krug... Razmišljao sam već o lopataru, ali ne znam kako bi on zakopao gnoj? Nisam vidio uživo kako radi, samo na snimkama...