• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...4

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,335
Evo ovako. Plug sam po sebi je bomba, mislim najveci je i model 45 Plus, jaka greda 140x140, težak robustan. Sad neke posebne utiske nemam, Pottinger je jači, ali niži, no i Vogel ima jačim model nego šta imam ja. Daske nema neke prevelike razlike rešetka ili puna u smislu rasipanja, ali Pottinger bolje zaorava gdje ima više ostataka zbog same daske, a moja više naslanja što opet nije za usporedbu, a Vogel odnosno sad Amazone ima dasku tog tipa ko Pottinger u ponudi pa da se pobliže usporedi.

Moram napomenut da su uvjeti idealni, zahvat 45 cm po brazdi, traktor ga vuče normalno nekih 6,5 km/h. Preko toga je muka i plug uglavnom upravlja traktorom, a ne obrnuto. Nošenje samo čak nije problem, ali hidraulika je preslaba jednostavno, pumpa ne može dići ako imalo zemlje na daskama, kolega koji je to rješavao je rekao da je riješio problem taj većim cilindrima. Uglavnom osobnog mišljena sam da traktor ispod 150 ks nema šta tražit sa tim plugom, ako ga se suzi gubi se sav učinak. Inače sa njim ore 7730, e to ide.
Moram napomenut da vučem Vogel u toj zemlji 8,5 km/h i to 1,5 kj kolko sam imao prije bi odradio sa svojim 3 brazde. Moj je nažalost obični, ali da je 3 br vario, to je pun pogodak za 6630.
 

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,531
Dobro, ja za svoj 6620 zagledam Servo 35, mislim da bi u našim lakšim zemljama to moralo ići što se tiće vuče, a i lakši je za nosit, utezi napred i to je to. U užem izboru su nam ti Pottingeri, no bumo vidli kak bu dok bumo kupovali plug, hoćemo novi ili polovni itd.
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Nek plug ima dobru visinu i razmak more se zvat žbljnj nije bitno. Iskreno orao sam sa puno marki al kverneland je ipak pojam za sebe. Najlakše se vuče,jednostavan za naštelat, daske duge i zavinute,veliki predplužnjaci i nema toga kaj ne zaore.
Ovaj pottinger je jako sličan kvernelandu po daskama i samim tijelima,rama je drugačija
Čitam boldano u tvojem postu i sve si mislim zakaj opisuješ moj Regent, a navodiš drugu marku. 😂 :ppozdrav:
 

ivica 4

Aktivni član
Tu od
16 Tra 2011
Poruka
143
Antonio Jd ,veliš imao si problema s dizanjem pottingera ,pa ja sam orao s jd 6630 premium 4 brazde kvenerland ,sto se tice dizanja lake šale ga dize a plug nije mali lb je oznaka ,sad slazem se s tobom da konkretno 6630 bez prednjeg tega s 4 brazde plugom nije upravljiv,al za dizanjem nisam imao problema.
 

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,335
Premium ima jaču pumpu 110 litarsku, a std 80. Kažem stvar je tu i promjer pomoćnih cilindara, 85 mm naspram 75 dosta pomaže, a kod mene su baš ti manji. Imam naprijed 1100 kg uteg, što se tiče nošenja tu nije bilo problema, malo naglije pustim kvačilo, ne skače u nebo, dobro se drži u tom smislu. Koliko ima točno kila ne znam, preko 1800 kg vjerojatno ima... 6930P je prava mjera po mom mišljenju za plug taj.
 
Posljednje uređivanje:

ivica 4

Aktivni član
Tu od
16 Tra 2011
Poruka
143
Ovaj se igrao s dizanjem ,jedino što se tice nosenja kod mene je bio problem bez prednjeg utega ni cut nemas volana a sto se tice vuce ,dobro ga je vukao,al opet sad kad ga vucem s jacim traktorom vidis koliko je to "dobro".
 

markach

Iskusan lik
Premium
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,869
Kod mene još nije ni na početku zimska, odraditi će se na težoj zemlji a sve ostalo u reduciranoj obradi kad uvjeti dopuste.
 

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,194
@ZGseljak kako prosla korona??? Simptomi ostali samo na onim blagima? Ili ores po noci da te netko ne prijavi da nisi u izolaciji 😉😉...
 

Najnoviji postovi

Na vrh