• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...4

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Je fora ako oreš dva tri sata pa ok..

Znam par slučajeva gdje su se haube po plugovima penjale

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Gubi se na okretanju svakako, još pogotovo ako ne možete orat istom brzinom...

A i tako orati po mraku, muka za oči, svaka vam čast al' ja tako ne

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Ne gubimo. Oremo istom brzinom, udaljen sam tako da on izadje van i taman se makne, ja odmah okrecem i ulazim ponovo u brazdu kao da sam sam i on krece zamnom, na iducem kraju ja se maknem da on moze odmah okrenut i nema gubitaka...

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,912
Inace znam cijelu duznicu da ne podignem glavu s mobitela, zamisli ovom ispred pukne sigurnosni vijak, zagusi se, zastuca traktor 😆
A to vi s većim traktorima možete tak, ja moram pratiti kak mi fergo diše....
Par puta sam oral s prijateljevim većim traktorom, i lako se čovjek opusti, kaj je je, al opet da pogledaš oko sebe par minuta

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Ja sam prošle godine kod nas vidio na jednom malom komadu dva carrara s dvobraznim i imt 539 ili tako nešto s jednobrazdnim, komad je bio tako mali da su si smetali al je bilo fora za vidjeti.

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Antonio i savjet, kad se okrećete na uvratini idite jedan prema drugom tegovima 😉

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,912
Ne gubimo. Oremo istom brzinom, udaljen sam tako da on izadje van i taman se makne, ja odmah okrecem i ulazim ponovo u brazdu kao da sam sam i on krece zamnom, na iducem kraju ja se maknem da on moze odmah okrenut i nema gubitaka...
Bitno se dobro organizirati i unaprijed dogovoriti.
Mi kad se skupimo kultivirati kuruzu, onda prvi kod okretanja ne uzima sljedeća 2 reda, nego 2 preskače, i uzima 3.i4.red. Ako nas je 3 onda prvi uzima 5.i 6.red kod okretanja. Naravno takvo brojanje ide kod 2-rednih kultivatora. I jasno da je oranje s okretačima druga stvar, al da se i to iskombinirati. 3 bi već eventualno stvaral gužvu, ko i u životu

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Ja s imt560 i kolega torpedo 55,bez problema, ako se preklopimo, u brzini onda ovaj koji je sporiji se makne i propusti bržeg da odradi jednu dužinu više i nema panike.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Pa vrlo vjerojatno da je to tako, ali ne vjerujem da se nemože naći način da se radi bez ometanja, a da učinkovitost i produktivnost bude veća.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,491
Uvijek na kraju reda jedan mora čekati drugog i maknut mu se pri okretanju.

Ja bi na takvoj parceli napravil dva sloga i onda bi svaki oral svoj dio.

Najnoviji postovi

Na vrh