• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...4

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Pozdrav svima,

koje je vaše mišljenje o plugu sa fotografije ? Radi se o švicarskom plugu OTT 14" s osiguračima za kamen/panjeve.
Vukao bi ga Deutz Agrotron 135.

Prilozi

• plug-slika-147687698.jpg
    plug-slika-147687698.jpg
    65.8 KB · Pregleda: 58
  • plug-slika-147687700.jpg
    plug-slika-147687700.jpg
    76.7 KB · Pregleda: 59
  • plug-slika-147687702.jpg
    plug-slika-147687702.jpg
    76.1 KB · Pregleda: 59

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
U ovoj temi još samo fali krunica da se izmolila na kraju mise :unsure:

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,166
Pozdrav svima,

koje je vaše mišljenje o plugu sa fotografije ? Radi se o švicarskom plugu OTT 14" s osiguračima za kamen/panjeve.
Vukao bi ga Deutz Agrotron 135.
Mora to agrotron vuci bez problema

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
IMT 542 mislim da nebi smjelo biti problema, iako je plug poprilično masivan uživo.

Dosad je orao s ravnjakom 3x14 visoki, i nije bilo problema.

Okretač ima nešto veći razmak špic špic.

U Nedljelju bih ga trebao dopremiti ako bude sve ispravno radilo. Nije puno potrošen i još može dosta odraditi.

Posljednje uređivanje:

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Sve ok, al da li ima djelova za taj plug? I koliko koštaju?
Za plugove kojih ima puno (Lemken, Vogel, Kverneland) su jeftini djelovi a za ove egzotične prilično skupi. Ja sam dvoja prsa i dva lemeša za ravnjak Gassner 2x12 platil 1600 kn. Za to bi promjenil 6 lemeša na Kvernelandu koji ide do 20”…

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
OTT je imao suradnju s vogel nootom i kvernelandom.

Mislim da su rešetke i lemeši identični kao na jednom od navedenih plugova (ovisno o modelu plugai).

Sumnjam da su radili sve svoje, vjerojatno je samo rama njihova.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Vogel više nije Vogel, sad je Amazone, a oni traže izdašne svote za svoje zeleno pofarbane dijelove.

Još nešto ima od Franka za Vogela, al' do kad, to je upitno. Tako da, prvo vidi dali ima dijelova...

BTW baš jučer pričao s jednim prodavačem, za Vogela - Amazone jedna daska na rešetkastom 640kn 😶

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Plug neće puno raditi kod mene, mislim da rešetke odnosno daske neću moći potrošiti idući 10 godina.
Raonika će biti :)

Ukoliko ne bude originala napravit će ih kovač. Koliko sam upoznat raonici i daske bi trebali biti kverneland. Ali to moram tek vidjeti, nije to provjerena informacija.

Cijena je korektna, a stanje dobro....

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Zanimalo me dal neko ima iskustva s takvim plugovima, vidim da ih na njemačkim forumima dosta hvale.

Ovo što je napisano za dijelove u potpunosti mi je jasno.

Hvala :)

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Nije problem što dugo nećeš potrošiti dijelove, nego šta ako zapneš naprimjer za kamen, pa pukne lemeš, ili jedna letva na dasci?

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Napisao sam da bi lemeši i daske trebali biti kvernelandovi, to ovako ne mogu potvrditi. Gledao sam njihovu stranicu i tamo je navedena suradnja s kvernelandom. Kasnije ih je kverneland i kupio OTT.

Isto tako plug ima osigurače - opruge pa je i to neka sigurnost od pucanja lemeša.

Po oglasnicima vidim popriličan broj talijanskih, starih njemačkih plugova za koje dijelovi ne postoje.

Isto tako koliko vidim ovim mogu sve napraviti po uzorku:

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Ne znam kako je kod nas, u Srbiji kovaci naprave dosta brzo i kvalitetno svaki dio. Tako sam olta obnovio posto kod nas nema vise nista za njega.
Sto se tice samog pluga sve ok ali ako nemas kamena ti osiguraci su suvisan teret i plug na vise mjesta moze dobit lufta.

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
NEWHOLLAND slažem se s tobom.

Nema kamenja, ali dok se ore prvi puta zemljište koje je bila šikara dobro će doći. Zaostali panj ili grana isto mogu napraviti štetu.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Ekipa da li tko ore po takvim minusima? Pitam jer bi trebal maznuti onu svoju tešku ilovaču a imam osjećaj da bum valjal van kamenje od smrznutih gruda ili se varam?

Najnoviji postovi

Na vrh