• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...4

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,721
Strništa bi trebalo podrivati ako je moguće pa poslije sa gruberom-
Podrivanje radi toga da zemlja raspucaa. S tim zemlja dobije da voda ode u dublje slojeve,i dobije više zraka

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,774
ja nemam takvu mehanizaciju i opcija mi je oranje...ali većina mi se žali koji idu na taj način da u žitima imaju sve veće probleme sa miševima... jesi primjetio isto ili ne?

Scukaf

Dobro znana faca
Tu od
31 Sij 2022
Poruka
136
i sam sam bio u previranjima treba li kupiti gruber i zamijeniti klasični plug. Tu temu je, na sreću, već obradio Radoslav Adamović pa nisam trebao nešto pretjerano previše istraživati, čovjek je na temelju svojih iskustava napravio dobar vlog. Tako da mislim da ću zadržati plug i eventualno kupiti podrivač pa svakih toliko ispodrivati tlo.

Kakva su vaša iskustva, ako ih imate?

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,932
Iskreno. U voćnjaku podrivam svake godine. Preskočim jedino ako je kišna godina.

I iskreno? Zemlja je svaki puta jednako zbijena. Ne vidim da se išta lakše radi.

Ali npr. Gdje je bila zelena gnojidba, gdje sam bacao stajnjak ili prekrivao slamom u voćnjaku. E tu se vidi velika razlika. Ali kod mene je glina. I to ona najteža žutulja.

Najnoviji postovi

Na vrh