• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...4

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,039
Ravan teren, lagana zemlja, da je meni takve, milina za raditi. Imamo dvije njive gdje je pijesak, savršenstvo, no nažalost divlje svinje uništavaju kukuruz i bio sam prisiljen odustati, sad ide već treća godina da ne obrađujem, iako planiram da druge godine ponovno izorem, ali bojim se da ne bude rezultata.

Posljednje uređivanje:

Dunba

Aktivni član
Tu od
15 Lis 2022
Poruka
136
@Imt 542 De lux Kverneland rondaflex

@NikolaT55 da tako je, ove u ravnici su uzivancija za oranje, al imam i dost u brdima.
Deutz 85ks 8.3kmh zahvat je oko 102cm.... inace ide do 90cm al sam se malo poigro s polugom 😁😂

Posljednje uređivanje:

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,039
Nisam, raspitao sam se i neki su čak rekli da ni on ne pomaže, a sad da li je istina, ne mogu potvrditi nažalost.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,194
Evo,iz mojeg iskustva pomaže,Zadnji put su mi 2008,u tri večeri sravnili kompletan urod,nije bila ni karijola kukuruza.Od tada svake godine pastir i nema problema
S tim da ga treba propisno postavit,i održavat travu ispod njega

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,320
Radi, prve godine. Dok ne skuze, onda jedna se zaleti, potrga sve a poslje samo se usetaju...

Ogradio sam sa 4 reda bodljikave žice, i nije pomoglo

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,321
I ja imam jednu parcelu gdje nije bilo pomoći i morao posijati lucernu.. Inače pastir rješava problem u 95% slučajeva.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,833
Kolega sa posla je lovac i pričali je prošle godine čovjek zove da su mu ušli u ograđen kukuruz, žica nigdje potrgana ni dotaknuti, skupilo se njih 20-tak i istjerali ih u kut do žice kad veli ono iznenađenje majstor skoči preko metra uvis i preskoči žicu, kad je krenul prvi otišli su i ostali.

Na vrh