• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...4

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,872
Zakaj sprdnja samo je nešto novo pa im svima čudno
Svima cudno da to stavil na 539...jer svi imaju vec traktore preko 100ks pa im je smijesno...jer vecina nijh na slabijim traktorima.nije bila...a zaboravljaju da su njihovi roditelji ili bake i djedovi sa takvima poceli da bi oni vozil 100+ks traktore...

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,280
Jel nebi pretplužnjaci trebali biti na ovom mjestu zaokruženom crvenom bojom, tj bliže k daskama, a tu gdje su sada, tu bi možda mogla biti crtala?

Ali dobro, ako i sada radi dobro bez crtala, ne treba puno kemijati tu.
Još samo da nabaviš velike pretplužnjake za kukuruzovinu, ovi su, mislim, za oranje livada i tako tih čistih površina.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,872
Moguce da ih treba i preseliti...nisam nikad radil s okretacom i predpluznjacima pa nemam pojma o tome..crtalo mislim da nebudem stavljal..radi super i bez njega...
Budem pogledak malo pa mozda preselim tu..vidim sad po slikama da su blize daskama predpluznjaki...

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,953
Imaš u BKL-u Rovišće predplužnjake sa velikim daskama koje doprinose dobrom zaoravanju mase/kukuruzovine.
Dobro ti kolega Ivan veli da bi predpužnjaci trebali biti pomaknuti tamo gdje je i označio.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,872
Ovo na videu je zaoravanje kukuruzovine...cak i sa nenastelanim predpluznjakima je islo super...nist nije vani ostajalo...t

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,953
Ja imam dvobrazni Lemken ravnjak i na njega sam stavil te velike daske na predplužnjake koje i doprinose da se plug manje štopa. Jedno je zaoravati kukuruzovinu kada je friška, a drugo kada ju je kiša polegla na zemlju.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,280
Moguce da ih treba i preseliti...nisam nikad radil s okretacom i predpluznjacima pa nemam pojma o tome..crtalo mislim da nebudem stavljal..radi super i bez njega...
Budem pogledak malo pa mozda preselim tu..vidim sad po slikama da su blize daskama predpluznjaki...
Dok sam predelaval svojega pluga, rekli su mi da špic pretplužnjaka mora biti okomit na špic lemeša pluga.
Tak sam postavil i nikad više to nisam diral, radi super.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,872
Nebre moj na ono mjesto di si oznacil....to ti je skoro na pol daske da ga tu stavim...nznam dal bi bilo kaj skidal...
Al kaj nebum sad napamet govoril, bum jos pogledal malo kad stignem...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,872
Ja imam dvobrazni Lemken ravnjak i na njega sam stavil te velike daske na predplužnjake koje i doprinose da se plug manje štopa. Jedno je zaoravati kukuruzovinu kada je friška, a drugo kada ju je kiša polegla na zemlju.
Jasno mi je...probal sam jedno i drugo...to je nebo i zemlja...moram uopce prvo probati s ovim kaj imam..i nastelati ga do kraja...onda bum poslije kemijal...

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,828
Pusti pretplužnjake tu gdje jesu, ak su preblizu daski zna se štopat kod veće mase.
Moji su isto bili blizu dasaka i na čistoj ledini je radilo dobro, kod zaoravanja kukuruzovine se štopalo nenormalno. Pomaknul ih naprijed jer ima mogućnost pomicanja i od tada nikakvih problema.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,872
Nebum ih vjerojatno mical...samo ih moram mozda malo dublje pustiti...mislim da su preplitko...pa vise vuku za sobom nego skidaju brazdu..

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,872
Neide prek toga kipa...ovo je samo za dvoradni cilindar . Za kipu treba jos jedna cijev i onda radi prek poluga kipanje...ne radi s ovim ni dizanje i okretanje u isto vrijeme...jedno ukljucis drugo iskljucis...al dns sam se jako brzo priviknuo na to. sve sam uspio u okretanju napravit...samo malo prakse treba...

Podravec6911

Novi član
Tu od
14 Pro 2024
Poruka
12
Šteta meni bi dobro došlo za viljuškar da mogu s malim traktorom bale slagat jer mi se vanjska pumpa prek kardana i razvodnik čine malo preskup sport i neisplativo

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,799
Isplati se to, jer je pumpa na traktoru jako malog protoka, pa bi viličara bil jako spor.
Z vanjskom pumpom možeš imati nagib (hidrauličnu treću točku) i podizanje vilica na dvije ručice, a unutarnjom hidraulikom podiže cijelu granu s vilicama.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,638
Jel nebi pretplužnjaci trebali biti na ovom mjestu zaokruženom crvenom bojom, tj bliže k daskama, a tu gdje su sada, tu bi možda mogla biti crtala?
Nosac crtala ide s druge strane grede

Probao sam nedavno opala 090. Sve u svemu zgodan plug, lijepo ore, lagano se vuce, jednostavan za nastelat. Ali kratak, nizak. Nema sanse nesto ozbiljnije zaorat s njim.
1000045135.jpg
1000045139.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh