• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...4

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,332
Mi je rekao čovjek koji je agronom da se sada ne ore, da je sada više štete, nego koristi....

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,352
@mladenko Nije da se hvalim, ali mag.ing.agr po struci...

Kad bi trebali mi orati težu zemlju? Ovo još uvijek vrijedi pod zimsku brazdu jer će biti mrazeva koji će odraditi izmrzavanje.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,332
Nije ovo islo na tebe, nego općenito sam podjelio misljenje. Veli da se mikroorganizami uniste, a ne stignu se obnoviti... samo prenosim. I ja sam prošle god u to vrijeme orao. I moram reci da je više zapeklo, slabo se izmrzlo, 2 x sam rotodrljao, same grude. I imao sa dosta manji prinos kukuruze. Moguce i zbog suse, izbor hibrida. A navozio sam i stajski gnoj, i 3x15 u sijalicu i prihrana kanom... sad sam izašao sve u 11 mj. Pa me baš zanima rezultat, kako će ispasti.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,352
Nema to pravila. Ove godine strništa teško idu. Potrafe se godine da bolja bude proljetna brazda nego zimska.. Ali ne možemo gledati na to. Nama se najbolje pokazalo oranje oko nove godine ili prvi mjesec. Kad se ore u 11mj voli se otravniti u proljeće ili čak slegnuti previše zbog puno oborina.

Ono što treba izbjegavati je rad po mokrom tu se zemlja samo sabija.

Na vrh