• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...4

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,807
Evo i kod mene nešto što se nije oralo ohoho godina, pa ja upitao,i vidi čuda čovik jedva dočekao HVALA mu. 20251208_120428.jpg 20251208_120355.jpg
Nekakvih 5600m2, za moje selo dosta velika površina u komadu. Mogu reći da kombinacija IMT 560 i lemind leskovac dosta dobro su odradili posao,a sad nek zima kiša i mraz rade svoje.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,654
Mapiran je traktor pa bi vukao skroz raširen plug bez brige. Znači vuče plug u C4 bez ikakvih problema. Tih traktor, udoban ima tls, okretan .. Težak je pa i u nekakvim najtežim uvjetima kad je klizavo nema proklizavanja.

Meni je to jako neobično naspram "tvrdih" Zetora 😊.

Podravec6911

Član
Tu od
14 Pro 2024
Poruka
26
ista priča kad prešel s 6911 na "starog" 312
malo skuplji na održavanju al sve to on opravda na udobnosti i potrošnji

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,858
Na koliko je mapiran?
U C4 je vec je prebrzo pa sam sve odradio u C3, nekih 8.5 km/h.
Kod mene je vogel na 14", ako do godine ne kupim drugi plug rasirit cu ga na 16 il 18"

1000073869.jpg

Ja sam jucer zavrsio, ostao jos komadic za sadit vinograd i vrtovi.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,654
Da da, prebrzo je. I mi smo orali C3 na 1600-1800 rpm. Sad kolega kaže ostatak bude radio u C2.

Nije mjerena snaga pa ne znamo. Kao mapa od 6120. Traktor je dobar samo mislim da nije mali potrošač. Imaju dve nove 61xx na farmi blizu mene pa tako kažu radnici.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,858
Neki dan 😀
Nista nije zamjenjeno. Plavi su i dalje tu. Ovaj je multipraktik. Malo da pomogne malom i velikom.
Vise o traktoru u odgovarajucoj temi jedan dan.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,654
Ima prednosti, ali i mana. Moje parcele su od 100-150m do najviše 300m. Na parcelama od 3-5 rali imam jedan ili dva razora i to mi nije problem.. Meni bi trebala dva okretača jer smo navikli orati sa dva traktora, a to bi bilo previše love. Po meni najveća prednost okretača je na dugim lijepim parcelama. I naravno za uzglavnice si okreneš kako ti paše. Pored nas je orao df agrotron sa 4br pottingerom i uklinke na parceli je rikvercao pol sata sve dok nije ispravio. A imao je mjesta za okrenuti plug i traktor.

Ostaje nešto veća uzglavnica jer je okretač malo dalje od traktora npr. Plug je teži i niko me ne može uvjeriti da to nema veze uz veliko brdo dali vukao za sobom ravnjaka ili okretača. Evo primjer baš kod tog kolege Zetor kristal 120ks je bez problema vukao 4x12 ili 14" ravnjaka. Kad su uzeli pottinger servo 35 (3x33) traktor se mučio sa skroz suženim plugom, a nemaju velikih brda..

Na vrh