20 kg Plantele Organik 5-3-2 košta 75 kuna,znači 1 kg 3,75 kuna. Za 200m2 plastenika pod rajčicom mi je dovoljno jedna vreča jer gnojim samo grede koje su široke 60 cm, ne gnojim staze koj isto tako za rajčicu ne obrađujem.Znači da sam potrošio za 480 grana rajčice 75 kuna peletiranog,vreča kalciferta 35 kuna,50 kuna za NPK,20 tački stajnjaka i oko 200 kuna za mikroelemente. A 20 kg kvalitetnog vodotopivog gnojiva 400 kuna tako da je cijena peletirca ok.Smatram da sve ono biljnog ili životinjskog porijekla šta stavim u zemlju pomaže strukturiranju tla.Sad, da moramo vjerojati na riječ proizvođača da je to kvaliteta koja piše gore istinita, bože moj, koliko puta nama netko vjeruje na riječ.Tko je bezgrešan,neka prvi baci kamen.
Peletirano gnojivo možeš staviti direktno na korijen dok stajnjak ne a plus toga, rajčica i ne voli previše dušika kao i salata.
Evo kako sam ovog proljeća riješio gnojidbu salate.Posađena 1.2., u negrijani plastenik na bijelu foliju.Napravio grede i na površinu zemlje bacio 6 kg peletirca,u vrijednosti 22.5 kuna plus malo calciferta.Salata je bila dva puta tretirana Cropaidom i jedanput humiskim kiselinama.Danas je to u prosjeku na slikama ,što je i teško prodati pa skidamo liste.