• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Otkup ljekovitog bilja

R

rosko

Guest
hvala ti, daj mi reci vidim da sušiš list i cvijet zajedno, kako mislis to prodat ili ces odvojit kasnije i dali je ovo na slici i središnja stabljika?

ja sam mislio cvijet posebno osušiti a ovo cvijeta šta bude isto posebno, a korijen izvaditi tamo u listopadu ili rujnu

Gledaj, to sto vidis cvijet to je onaj mali zakrzljali koji se ne isplati skidat. Mi posjecemo citav grm pokupimo sa njega cvijet koji se isplati skinut, centralna stabljika ne jer bi se tesko posusila zbog debljine nego samo skidas izdanke sa strane i listove, gledas da stabljike budu sto tanje zbog susenja, a ono malo cvijeta sto uglavnom ostane na vrhu biljke je dobro doslo zbog boje, da bude sve prosarano. Od toga se prave cajevi. Mi smo vec solidnu kolicinu stavili na mreze, barem ima tezinu, a i ne kalira kao cvijet. Ovako... MOZES BEZ PROBLEMA DA DNEVNO SAKUPIS PO 30-40 KG .

tonka

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
148
da ne "kopam" po starim postovima...kolika je cijena susenog lista crnog sljeza?

G

GrofDracula

Guest
nisu naveli još za ovu godinu, prošle godine mislim da je bio 22 kune

tonka

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
148
ok. poceli smo ga brati.
jel znas koji je omjer svjezeg lista - suhog lista?

R

rosko

Guest
Ljudi pa di ste!?
Nikog nema da se pohvali sa ostvarenim profitom:(.
Mi danas prodali sljez sakupljen u proslih mjesec dana i kasirali smo bijednih 1200,00 kn. Eto to je naplata za skoro citav mjesec rada, ono ranije sadnju, kopanje i ostalo da i ne spominjemo,:supz: jedino sto nas tjesi da nismo to sakupljeno perje prodali lopini Franji :axe: nego Drazenu, koji se pokazao kao vrlo korektan covjek. Crni sljez nam je najveca poslovna bedara u zivotu. Ne preporucamo nikom pa ni najljucem neprijatelju da se upusti u ovaj posao za naivne...:toimonster:

G

GrofDracula

Guest
hehe evo mene, sto ste prodali cvijet ili list?

ja nikako ne stignem, stalno neki drugi poslovi malo šuma, malo redovni posao malo oko kuće i vrijeme leti kao ludo

R

rosko

Guest
Ma prodali cvijet...sakupljali ko mutavi da bi vratili barem ulozeni novac za sjeme koje nam je famozni Franjo prodao u kolicini pet puta vecoj nego sto je potrebno i bengu jer nam je njiva udaljena od kuce 5 km. Tako da za sada zarada iznosi 0 kn.:supz:
List smo vec poceli skidat al cemo sakupit sto je vise moguce. ovo sto smo do sada porezali (nekih 30 stabljika) tjera nove izdanke iz korjena tako da ce lista biti jos podosta do jeseni...saznali smo da je cijena lista 10,00 kn za kilogram suhog, ali manje kalira i lakse se sakuplja...pa ajde da unovcimo sto se da ..

tonka

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
148
Ljudi... zvala sam Franju.
Osim sto mi je prodao hrpu loseg sjemena nevena - neven mi je izrasao zute boje i velicine ko tratincica - uvalio mi je i hrpu skarta pod sjeme.
Zatrazila sam da mi posalje ulozena sredstva na racun ili saljem mail u : potrosacki kod, provjereno i plodove zemlje. na inspekciju i ministarstvo.

prvo je poceo trubiti da se obratim Subanu na sto sam mu rekla da necu kontaktirati njega jel mi je franjo prodao sjeme a na Suban.

Usrao se je i sklopio mi je slusalicu.

idem dalje...

p.s napomenula sam da su ljudi s foruma JAKO ljuti na njega i da cete ziher stat na moju stranu ako dode do toga da ce se raditi neki prilog...

G

GrofDracula

Guest
a u racku. ma samo ti posalji mail i zovi plodove zemlje, baš su jadni gamad prokleta.
i onda kažu ostani u hr ima budućnosti, sve u pm i odo ja u kanadu ako bog da iduce godine. šta god čovjek hoće, a stvarno HOĆE radit ostale hijene gledaju kako da unište radnika i ocrne ga kao lijenčinu kojoj se neda raditi za 1 kn/h

R

rosko

Guest
Tonka...
Apsolutno te podrzavamo... treba raskrinkat bandu lihvarsku koja zivi od tudje muke. A franju prevaranta treba dobrano naucit pameti. Mi smo prosle godine prodali Franji na stotine kg. sakupljene robe nikad nam nije dao nikakvu isplatnicu za robu, sjeme nam je prodao bez racuna i bez ikakve deklaracije...Treba mu zatvorit onaj svinjac prljavi od otkupne stanice..sramota je to za Subana kakvu otkupnu stanici ima u Koprivnici...Nesmijes nikako odustat , mi cemo te podrzat u svakom slucaju, i mi razmisljamo da negdje objavimo pricu o ovom losem iskustvu...stvarno smo si dali truda i pokusali posteno i radom nesto zaradit.

tonka

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
148
danas cu ga jos jednom zvati..a onda, ak ne zeli suradnju... saljem pripremljen mail u navedene kuce...

R

rosko

Guest
danas cu ga jos jednom zvati..a onda, ak ne zeli suradnju... saljem pripremljen mail u navedene kuce...
Javi kako je proslo...jer smo i mi pripremili dobru pricu za medije...nema uzmaka pred tim hijenama.

Mister No

Član
Tu od
26 Svi 2007
Poruka
373
Ljudi... zvala sam Franju.
Osim sto mi je prodao hrpu loseg sjemena nevena - neven mi je izrasao zute boje i velicine ko tratincica - uvalio mi je i hrpu skarta pod sjeme.
Zatrazila sam da mi posalje ulozena sredstva na racun ili saljem mail u : potrosacki kod, provjereno i plodove zemlje. na inspekciju i ministarstvo.

prvo je poceo trubiti da se obratim Subanu na sto sam mu rekla da necu kontaktirati njega jel mi je franjo prodao sjeme a na Suban.

Usrao se je i sklopio mi je slusalicu.

idem dalje...

p.s napomenula sam da su ljudi s foruma JAKO ljuti na njega i da cete ziher stat na moju stranu ako dode do toga da ce se raditi neki prilog...

Pozdrav tonka!
Ukoliko trebas jos pomoc oko svega javi se na pp.Imam iskustva sa doticnim Franjom i njegovim bajkama.Imam i znanja i volje kako nekoga vrlo detaljno opisati cinjenicnim stanjem kada nekoga vuce za nos.Prevaren sam bio kod isplate..nisam se dugo sjetio diskreditirati SUBAN..no mozda je ovo prilika..ipak je najjaci medij(internet) u globalu moja struka.

Imao sam suradnju jednu godinu i uz sva iskustva ljudi koji se bave time,puno rada,zelje i volje na kraju sam dobio nazad ulozeno..a na posadenoj biljci,konkretno nevenu,je Francek zaradio minimalno 10 puta vise prilikom otkupa..odnosno Suban.
Privlacno je sto je kg suhog cca 28 kn (ne znam koliko je sada) ,no u obzir dolazi samo rucni rad.Osobno sam napravio neke poslove na laksi nacin,ali u globalu svaki drugi dan branje itd.
Problem je sto on prodaje sjeme slabe kvalitete,odnosno sjeme ciji je cvijet mali.Prodaje ga u kolicini 3 puta vecoj od potrebne.
Ako se vec bavis time posadi vode i povrce..imas puno manje posla i puno vise mogucnosti distribucije.Ovo je cista zarada SUBANU i Franji.
Citati cu temu ,pa cu vidjeti kako napredujete..
Sorry sto upadam nenajavljeno..no na nepravdu(ovdje i osobnu) sam alergican.

tonka

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
148
veli Franjo da je to elementarna nepogoda i da je zato neven mali, da zato izgleda kao krizantema i da je zato zute boje...:scratch:scratch

danas tokom dana saljem mail na gore navedene adrese...

G

GrofDracula

Guest
čini se kao elementarna nepogoda u njegovoj glavi. ja bi se isto ukljucio ali bas ne smijem u medije ali mozes navesti takodjer da ima nas koji smo nezadovoljni pa ako hoce dopis o dotičnom nema problema.

prije toga slobodno posalji subanu kao "cc" u mailu nek si misli malo dali mu je vrijedno imati takve kooperante

tonka

Član
Tu od
19 Sij 2011
Poruka
148
da. i Suban ce dobiti mail, isto kad i svi ostali.
Napomenuti cu da nisam jedina prevarena - tj. pozvati cu se na nezadovoljstvo prevarenih...:twisted:

R

rosko

Guest
Obraćamo Vam se ovim pismom kako bi smo izrazili naše nezadovoljstvo suradnjom sa Vama.Da nismo usamljeni u tome,jedan od pokazatelja je i poljoprivredni forum na internetu,što lako možete provjeriti pod rubrikom OTKUP LJEKOVITOG BILJA,gdje ćete naići na nezadovoljstvo ljudi,a osobito Vašom otkupnom stanicom u Koprivnici koju vodi dotični prevarant Franjo.U toj Vašoj otkupnoj stanici se rade prevare,makinacije,manipulacije itd...jednom riječju kriminal.To što vara Vas,pa sa novcem koji mu Vi date da plati robu,koju kasnije proda Jan Spideru...to nas se ne tiče.Nas se tiče to što je varao sve nas koji smo kupili sjeme od njega,pa sad kada ga zovemo on govori da se obratimo Vama.Naime,nema osobe kojoj on nije prodao bar 5 puta više sjemena nego je potrebno,a pri tome je sjeme jako lose kvalitete,nepročišćeno,bez deklaracije i nepravilno upakirano.Za takvo sjeme ste Vi i samo Vi odgovorni jer je dotični Franjo Vaš čovjeki i Vi ste nas uputili na njega.Ne prihvaćamo priču da je prinos loš zbog vremenskih prilika jer smo se obratili stručnoj osobi.
Nadalje,informacije koje smo dobili od Vas tako i od Vašeg "stručnjaka" Franje o isplativosti uzgoja crnog sljeza...nisu točne već je to obična propaganda ,laž.Da ne ulazimo u detalje,računice,matematiku jer Vi znate o čemu govorimo_Otkupna cijena za kilogram suhog cvijeta crnog sljeza od 70 kn je sramotno mala.Dokazali smo da jedna osoba da bi nabrala 10 kg svježeg cvijeta (1 kg suhog) mora raditi najmanje cca 10 sati.Dali bi ste vi gospodo radili za 70 kn 10 sati dnevno i pri tome bili uvjereni da radite isplativ posao??Nakon što smo se uvjerili da nam se mjeseci mukotrpnog rada (priprema tla,sjetva,okopavanje,branje) neće isplatiti,odlučili smo istinu javno objaviti kako se slično nebi dogodilo drugim ljudima u narednim sezonama uzgoja.Pripremili smo priču o ovom našem lošem iskustvu,te ćemo je plasirati u pisane i internet medije.Time ćemo i ukazati na nepravedno stjecanje novca na račun siromašnih ali marljivih ljudi.Obavijestit ćemo i nadležna ministarstva (poljoprivrede i financija),te nadležne inspektorate.
Nije nam uopće jasno kako ste dobili dozvolu za rad za otkupnu stanicu u Koprivnici budući da se radi o jako neurednom "poslovnom prostoru" u kojem nema osnovnih higijenskih uvjeta za skladištenje roba namjenjenih ljudskoj konzumaciji.Za to je nadležna sanitarna inspekcija kojoj ćemo se i obratiti.Ne želimo biti ovce...ne želimo šutjeti...o ovome ćemo non stop pisati po forumima i pričati uživo među ljudima.U našoj neposrednoj blizini su ove sezone ljudi posijali sve ukupno 4000 m2 crnog sljeza i svi su odustali uvidjevši da se radi o potpuno neisplativom poslu,pa Vi gospodo razmislite o svojoj poslovnoj politici.

OVAJ E-MAIL SMO POSLALI SUBANU...A IDEMO I DALJE!

Mister No

Član
Tu od
26 Svi 2007
Poruka
373
veli Franjo da je to elementarna nepogoda i da je zato neven mali, da zato izgleda kao krizantema i da je zato zute boje...:scratch:scratch

danas tokom dana saljem mail na gore navedene adrese...

Laz je da je elementarna nepogoda..vjerojatno misli na susu.Postoji tocan latinski naziv nevena koji je veci..u narodu poznat kao "dupli" jer ima dva reda latica..dosta je tezi i samim time isplativiji uzgajati.Moze biti zuti ili narancasti te kombinacije.Zuti nije problem,ali ne moze biti iskljucivo zuti.
Kakav god da jest oni ce ga prihvatiti jer je racunica jasna..1kg=28 kn.Od 1kg gotovog proizvoda dobiju 50-tak vrecica po 20g.caja.Neka je 5kn netto zarada(ovo je najminimalnija cijena caja-uzmite prosjek u trgovini) sami izracunajte koliko su zaradili...slobodno to poduplajte..10kn i sve vam je jasno..
Kada sam bio kod Franje on sadi neven iskljucivo za sjeme...zanimljivo jel :-D

Najnoviji postovi

Na vrh