husqvarna365
Aktivni član
- Tu od
- 24 Sij 2013
- Poruka
- 989
Puno hvala kolege,,,za sada ga drzim sa ovcama a kasnije kada poraste ice u box preko dana,a navece pusten...Dvoriste je ogradjeno
Pozz kolege,,,dali netko od vas ima Srednjoazijskog ovcara (SAO)..Ja sam nabavio prekjuce stene od 2mjeseca treba mi za cuvanje posjeda.
Moze slika vaših Kuvasa?Bavim se ovcarstvom i za cuvanje koristim Kuvasz - e. I mogu reci da sam prezadovoljam sa njima.. Imam musko i zensko, i sada ocekujem drugi okot. Psi su vrlo inteligentni i vrlo zahvalni.. Ne boje se nicega, a ovce paze ko da su njihove
Pozdrav, jaNeki će reči da nije tema za stočarstvo ali mislim da upravo je. Kučni ljubimci definitivno nisu.
Na mnogim mjestima u našoj zemlji fala Bogu još ima pašnjaka i ljudi koji se bave ekstenzivnim stočarstvom te pri tome koriste svoje vjerne pomagače - BUJTARE, BUJTERE, PUJTERE, PULINE, PULENE i jednostavno ĆUKE. Nazovimo ih kako hoćemo.
Molio bi da se jave ljudi koji imaju pse koji rade sa stokom radi razmjene iskustava.
Vani je to dosta razvijeno i ima široku primjenu. Od stvarnih, iskonskih radnih pasa koji se i dan danas uzgajaju ovisno o krajevima u kojem obitavaju do prestižnih sportskih natjecanja i takvih krvnih linija.
Kod nas je to nažalost slabo razvijeno te se time ozbiljnije bavi nekolicina entuzijasta.
Neki će reči da nije tema za stočarstvo ali mislim da upravo je. Kučni ljubimci definitivno nisu.
Na mnogim mjestima u našoj zemlji fala Bogu još ima pašnjaka i ljudi koji se bave ekstenzivnim stočarstvom te pri tome koriste svoje vjerne pomagače - BUJTARE, BUJTERE, PUJTERE, PULINE, PULENE i jednostavno ĆUKE. Nazovimo ih kako hoćemo.
Molio bi da se jave ljudi koji imaju pse koji rade sa stokom radi razmjene iskustava.
Vani je to dosta razvijeno i ima široku primjenu. Od stvarnih, iskonskih radnih pasa koji se i dan danas uzgajaju ovisno o krajevima u kojem obitavaju do prestižnih sportskih natjecanja i takvih krvnih linija.
Kod nas je to nažalost slabo razvijeno te se time ozbiljnije bavi nekolicina entuzijasta.
Pozdrav ja imam šarplaninca, star oko 3 godine, uz ovce je znači emotivno vezan, neda prići nekom stranom, uvijek je uz njih, a i tjera ih kad paša završi, kao malog sam ga stavio među ovce i tako je uz njih uvijekPozdrav, ja