Poštovanje svima,
Molim za savjet ako netko ima iskustva. Ovca je ojanjila dva janjeta (to joj je drugo janjenje, iz prvog je imala jedno) i sada odbacuje ovo koje se drugo ojanjilo, iako ga je olizala nakon janjenja. Jednostavno mu ne da prići k'sisi nego ga udara glavom.
Uz to, vime joj je nevjerojano veliko, i to je tako počelo biti još dva tjedna prije janjenja. Pokušao sam ju izmusti ali ne spusti puno. Izmuzem nešto na početku i nakon toga su sise prazne. Vime je na dodir dosta tvrdo. Da li je moguće da je došlo do kakve upale, mada pusti ovom prvom janjetu da sisa, pa i drugome kada ju držim.
Interesira me, - da li će prihvatiti i ovo drugo janje (u štaglju je zajedno sa još jednom ovcom koja se dan prije ojanjila).
- da li će vime doći na svoje samo od sebe ili bi nešto trebalo napraviti u smislu masaže, izmuzanja temeljitijeg ili sl.
Unaprijed hvala na ev. odgovoru!
Bok dečki,samo da pitam gledam malo ove janjce na oglasima ima ih dosta po 100 kuna,kao treći iz legla pa su višak.
E sad me zanima ak se tak mali nabave je puno posla snjima,?kaj jedu samo mlijeko na dudu ili?i kolko im treba da porastu?